Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA og allierede lande vil sikre fri sejlads i Det Røde Hav

19/12 06:34

USA og en række allierede lande er enige om at oprette en task force, som skal sikre den frie sejlads i Det Røde Hav.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske forsvarsministerium.

- Den nylige eskalering i hensynsløse Houthi-angreb fra Yemen truer den frie handelsstrøm, sætter uskyldige søfarende i fare og overtræder international lov. Det Røde Hav er en kritisk vandvej, der har været afgørende for fri sejlads, og en vigtig kommerciel korridor, der letter international handel, hedder det i en udtalelse fra USA's forsvarsminister Lloyd Austin III.

- Dette er en international udfordring, der kræver fælles handling. Derfor annoncerer jeg i dag oprettelsen af Operation Prosperity Guardian, et vigtigt nyt multinationalt sikkerhedsinitiativ under Combined Maritime Forces og ledelsen af dets Task Force 153, som fokuserer på sikkerhed i Det Røde Hav.

Udover USA deltager også Storbritannien, Bahrain, Canada, Frankrig, Italien, Holland, Norge, Seychellerne og Spanien.

I sidste uge annoncerede A.P.Møller-Mærsk som det første af de store globale rederier, at det midlertidigt har stoppet al containertransport på Det Røde Hav.

Beslutningen kom i kølvandet af flere angreb fra Houthi-bevægelsen på skibe i farvandet, heriblandt et af Mærsks egne skibe, der dog ikke blev ramt.

- Efter gårsdagens nærtræffer mod Maersk Gibraltar og endnu et angreb i dag har vi instrueret alle Mærsk-skibe i området, der har kurs mod Bab al-Mandab-strædet, til at indstille sejladsen for nu, skrev Mærsk i en meddelelse fredag.

Kilde: https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3621110/statement-from-secretary-of-defense-lloyd-j-austin-iii-on-ensuring-freedom-of-n/

.\\˙ MarketWire