Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk omdirigerer skibe og sejler syd om Afrika

19/12 09:46

A.P. Møller-Mærsk vil omdirigere sine skibe og sejle syd om Afrika for at undgå konfliktzonen i Det Røde Hav.

Det meddeler rederiet tirsdag.

- Efter at have overvåget udviklingen har Mærsk af sikkerhedsmæssige årsager besluttet at omdirigere alle fartøjer, der har været indstillet indtil nu, til at sejle udenom Afrika via Kap Det Gode Håb, skriver Mærsk.

Mærsk oplyser også, at de omkring 20 fartøjer, der har været indstillet indtil nu, vil fortsætte ad den omdirigerede rute så hurtigt som operationelt muligt.

Fremover vil rederigiganten foretage en vurdering af hvert fartøj, der har planlagte ruter gennem konfliktzonen.

Mærsk skriver også, at selskabet er glad for, at se, at flere regeringer har reageret hurtigt med en fælles indsats for den internationale maritime sikkerhed og kapacitetsopbygning i området.

- På nuværende tidspunkt er det dog svært at afgøre, hvornår det helt præcist kommer til at ske, skriver Mærsk.

Mandag aften blev USA og en række allierede lande enige om at oprette en task force, der skal sikre den frie sejlads i Det Røde Hav.

Udover USA deltager også Storbritannien, Bahrain, Canada, Frankrig, Italien, Holland, Norge, Seychellerne og Spanien.

- I mellemtiden vil fartøjer, der sejler via Kap Det Gode Håb levere hurtigere og mere forudsigelige resultater for vores kunder og deres forsyningskæder, skriver Mærsk.

.\\˙ MarketWire