Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Mærsk, Novo Nordisk og Hartmann

20/12 06:32

BØRSEN

GRØN INDUSTRI SKAL HAVE STATSSTØTTE

I USA og Kina får den grønne industri massiv støtte, og i Europa er Tyskland i fuld gang med støtteplaner. Det er også en diskussion, der foregår internt i regeringen. Moderaterne melder nu ud, at de ønsker statsstøtte til den grønne industri – ellers “kommer vi til at tabe arbejdspladser”. (Forside, side 6-7)

MÆRSK SENDER STRANDEDE SKIBE SYD OM AFRIKA

Mærsk omdirigerer skibe, der skulle have sejlet gennem Det Røde Hav, til at sejle syd om Afrika. Samtidig etablerer USA alliance i området. (Side 2)

STADIL VAR TÆT PÅ AT OPGIVE AFNOTERING AF BRDR. HARTMANN

Hovedaktionærerne i æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann, Thor og Christian Stadil, er nået i mål med afnoteringen af Hartmann-aktien, men prisen har været alt for høj, ifølge Thor Stadil. Aktien har sidste handelsdag onsdag. (Side 4)

KAPITALFORVALTERE SKRUER OP FOR AKTIER EFTER RENTEFALD

Optimismen spirer blandt professionelle kapitalforvaltere, som øger andelen af aktier, viser ny rundspørge fra Bank of America. (Side 8)

SVENSKE KINNEVIK JAGTER DANSKE VÆKSTVIRKSOMHEDER

Den svenske storinvestor Kinnevik ser meget stærke teams i danske vækstvirksomheder. Men afkastet har indtil videre været en radikal op- og nedtur, når det gælder investeringerne i dansk fintech. (Side 10)

KAPITALFOND VIL SÆLGE DANSK BANK I MILLIARDHANDEL I 2024

I mere end et år har Axcel, PFA og PKA forsøgt at sælge Danmarks Skibskredit. Formand medgiver, at processen har været lang. (Side 12)

INVESTORER STÅR OVER FOR STOR RISIKO I MODEINDUSTRIEN

Lovgivning vælter ind over tøjindustrien, som mangler massive investeringer for at kunne omstille sig. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

MISSILANGREB I DET RØDE HAV SÆTTER MÆRSK UNDER ALVORLIGT PRES

Oprørsbevægelse fra Yemen angriber civile fragtskibe med missiler og droner ved Det Røde Hav. Det tvinger Mærsk og andre rederier til at omlægge og forlænge deres normale sejlruter. Det vil fordyre fragten og risikerer at smitte af på prisen for kunderne. (Forside, side 4-5)

FINANCIAL TIMES KÅRER NOVO NORDISKS TOPCHEF TIL ÅRETS PERSON

Financial Times har udnævnt Novo Nordisks øverste chef, Lars Fruergaard Jørgensen, til årets person. (Side 2)

TOPSØE BELØNNES MED GRØNT MILLIONTILSKUD FRA EU

På en kæmpe fabrik i Herning mener Topsøe, at de kan være centrale i den grønne omstilling. Nu får den kæmpe tilskud fra EU's innovationsfond. (Side 2)

OKTOBERS STORMFLOD VIL KOSTE 1,2 MIA. KRONER I ERSTATNING

Det voldsomme vejr i oktober tegner til at være den dyreste hidtil. Sidste frist for anmeldelse af skader er i morgen. (Side 8)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GRØNNE INVESTERINGER KNÆKKER IKKE I HÅRD MODVIND

Danske virksomheder forventer fortsat at blive udfordret af makroøkonomi og geopolitik i det nye år. Det til trods er fortsatte investeringer i grønne teknologier en livsbetingelse, lyder det fra både bankdirektører og topchefer. (Forside, side 4-5)

MÆRSK VIL SEJLE STOR OMVEJ FOR AT UNDGÅ DET RØDE HAV

Gentagne missilangreb mod skibe i Det Røde Hav sender den danske shippingkæmpe A.P. Møller-Mærsk ud på noget af en omvej. Selskabet har besluttet, at alle de skibe, der var planlagt til at sejle gennem regionen, nu vil sejle neden om Afrikas sydlige spids, Kap det Gode Håb. (Side 6-7)

EUROPAS ØKONOMI ER PÅ VEJ IND I NØDSPORET

De seneste økonomiske indikatorer fra eurozonen en svage, at fra flere økonomer lyder det nu, at den europæiske økonomi balancerer helt ude på kanten og har kurs mod en teknisk recession. (Side 10)

.\\˙ MarketWire