Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Amerikansk julerally forlænges i Tokyo og Hongkong

20/12 06:32

De asiatiske aktiemarkeder følger udviklingen på Wall Street med en markant positiv stemning i kølvandet af den amerikanske rentereduktionsfeber, der holder ved trods uroen efter missilangreb på skibe i Det Røde Hav, der forstyrrer de maritime handelsruter.

- Finansmarkederne soler sig i øjeblikket i forventning om en endnu mere festlig jul og svælger i optimisme over det rentable "Santa Rally", siger Stephen Innes fra SPI Asset Managements ifølge AFP.

Udsigten til rentereduktioner fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, styrer markederne.

- Federal Reserve ser faktisk ud til at være klar til at lempe i det kommende år, hvilket signalerer sandsynligheden for mindst tre rentenedsættelser i 2024, noterer Stephen Innes.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,6 pct., mens de amerikanske aktiefutures kun indikerer små udsving tæt på nulpunket i de amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

De japanske investorer skæver til en svækkelse af den japanske yen, efter at Bank of Japan-guvernør Kazuo Ueda sent tirsdag sagde, at han ønsker at "beholde de pengepolitiske lempelser ihærdigt" og ikke gav nogen form for indikationer af en ende på at droppe nul-rentepolitikken.

- Det japanske marked starter med stigninger på grund af yens svækkelse over for dollar, foruden stigningerne i de amerikanske aktier, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra mæglerfirmaet Monex i Tokyo til AFP.

Nikkei 225 stiger 1,6 pct., og Topix-indekset øger 0,9 pct.

Også investorerne i Hongkong er med på den positive vogn, mens det ser noget mere skidt ud for børserne på fastlandet, der længe har ligget under for de store problemer i kinesiske økonomi.

Hang Seng-indekset stiger 1,0 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 ligger med kursfald på 0,4 pct. og 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,6
Topix+0,9
Hongkongs Hang Seng+1,0
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,5
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+1,6
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire