Ørsted-analytiker: Ny havvindmøllepark er kraftigt signal om at der er liv i Ørsted
20/12 16:30
Ørsted har besluttet at gå videre med opførelsen af verdens største havvindmøllepark, og det er et stærkt signal fra selskabet midt i en svær tid.
Det mener Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, og som følger branchen tæt.
- Det her er et meget kraftigt signal om, at tingene ikke står stille, og at det stadig er et selskab, som er med til at skabe og forme sin egen fremtid. Det er et signal om, at der er liv, siger han til MarketWire.
Ørsted har onsdag aften meddelt, at der er trukket endelig investeringsbeslutning for projektet Hornsea 3 i Storbritannien, der får en kapacitet på 2,9 gigawatt, og som forventes at stå færdig i slutningen af 2027. Ørsted står allerede bag Hornsea 1 og 2.
Den nyhed blevet taget imod af investorerne, der sender aktien op med 3,9 pct. til 374,30 kr., mens den inden nyheden blot var steget beskedent. Og den reaktion giver god mening, vurderer Jacob Pedersen.
- Aktien kører lidt op på det, og det kan jeg egentlig godt forstå. Ørsted er i en situation, hvor investorrer og selskabet er lidt i vildrede i forhold til, hvad de kan byde på, hvor meget de kan investere, og hvordan de skal fastholde deres rating, siger han.
Sidstnævnte henviser til kreditvurderingsselskabernes holdning til selskabet, der har afgørende betydning for et selskabs låneforhold, som er vigtigt for Ørsted, der er afhængig af lån til at udføre selskabets mange projekter.
- Det her er et prestigeprojekt både for Ørsted og for Storbritannien. Det er noget, man har regnet grundigt igennem hos Ørsted, og de gør også meget ud af, at mange af inputpriserne er låst fast, siger Jacob Pedersen.
Han uddyber, at priserne på projektet ligger lavt, og at han forventer, at både Ørsted og branchen venter, at de ligger på noget nær det laveste niveau, man kommer til at se i en overkommelig fremtid.
- Jeg har svært ved at se, at andre end Ørsted, der allerede har opført Hornsea 1 og 2 vil kunne løfte det rentabelt, men det vælger man, siger han.
- Man gør også det, at en del af projektet løftes med over i næste allokeringsrunde, hvor man håber at kunne få en højere afregningspris, lyder det videre.
.\\˙ MarketWire