Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, Nordea og DSV

21/12 06:32

BØRSEN

REGERINGEN GIVER STATSSTØTTE PÅ 1 MIA. KR. TIL GRØN INDUSTRI

Grøn industri vil modtage 1 mia. kr. i statsstøtte i 2024 med mulighed for endnu flere penge i 2025. Det siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) og økonomiminister Stephanie Lose (V) til Børsen. Statsstøtten er et modsvar på øget støtte til den grønne industri i Kina, USA og flere lande i Europa. (Forside, side 6-7)

VARER FOR FLERE MILLIARDER SKAL SENDES UDEN OM DET RØDE HAV

En stor del af verdens containere går igennem Det Røde Hav. Nu sendes varer for mange milliarder på en noget længere rute syd om Afrika - en omvej på 7300 km. (Side 4)

ØRSTED GÅR VIDERE MED KÆMPESTORT HAVVINDPROJEKT

Ørsted har truffet den endelige investeringsbeslutning for et gigantisk havvindprojekt i Storbritannien. Et projekt, som flere analytikere har kaldt usikkert. (Side 8)

ENERGIUDVIKLER ER "FORUNDRET" OVER STOPPEDE VINDPROJEKTER

Wind Estate vil holde sig helt fra at bygge havvind i Danmark, efter at selskabet har fået lukket to af sine foreslåede havvindprojekter ned. (Side 11)

SEKS BANKER FÅR FINANSTILSYN TIL AT SKÆRPE RÅDGIVNINGSPLIGT

En undersøgelse af Finanstilsynet konkluderer, at banker ikke tilstrækkeligt rådgiver kunder om indlån. Bankerne er ikke enige. (Side 14)

NORDEA ER BLEVET MERE KONSERVATIV - IGEN

Nordea har igen taget en milliardudgift på it-projekter, men bruger fortsat i stor stil regnskabsregler til at fordele it-udgifter over flere år. (Side 15)

PLEO SKAL MODNES TIL BØRSNOTERING

Fortsætter væksten og er børsmarkedet i form, kan fintech-selskabet Pleo stå over for en børsnotering i 2025. Selskabet har netop ansat en økonomichef til at klargøre Pleo til det. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

ENERGI DANMARK INDGÅR BONUSFORLIG MED ENERGIHANDLERE

Sagen om tre energihandlere, der mente at have 1,1 mia. kr. i bonusser til gode hos deres daværende arbejdsgiver, Energi Danmark, er afsluttet. Parterne har indgået et forlig, der betyder, at de tre tidligere ansatte tilsammen modtager 74,6 mio. kr. mod at frafalde alle krav mod Energi Danmark. (Side 8)

DANMARK HARDE HØJESTE FORBRUGERPRISER I EU

Danske forbrugere betalte 49 pct. mere end gennemsnittet i EU i 2022. Det var højest blandt EU-landene. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DØDSSTØD TIL HAVVINDPROJEKTER FÅR ENERGIVIRKSOMHEDER TIL AT BLÆSE TIL MODANGREB

Samtidig med at den såkaldte åben dør-ordning for havvind endegyldigt lukkes ned, vælter det ind med klager fra de berørte selskaber. I et samråd onsdag kom lukningen af ordningen i fokus, og professor kalder mængden af klager ganske usædvanlig. (Forside, side 6-7)

FORBRUGERTILLIDEN ER NU PÅ NIVEAU MED ÅRENE OMKRING FINANSKRISEN

Danskernes tillid til økonomien er faldet i december trods de kraftigste lønstigninger i mange år. (Side 2)

KAPITALFORVALTERE FORUDSER ET RENTEDYK I 2024

Forventningen om rentenedsættelser fra centralbankerne har fået verdens institutionelle investorer til at kaste sig over obligationer og aktier den seneste måned, viser en ny undersøgelse. (Side 10-11)

DSV SES SOM BEDSTE BUD PÅ EN KØBER AF TYSK LOGISTIKSELSKAB

Det tyske logistikselskab DB Schenker er officielt til salg. Blandt favoritterne til opkøbet er danske DSV, mens både europæiske rivaler og en arabisk kandidat rygtes interesseret. (Side 12)

.\\˙ MarketWire