Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Nike, Vattenfald og Revolut

22/12 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

NIKE-AKTIER DYKKER EFTER OMKOSTNINGSBESPARELSER GRUNDET SVAGERE EFTERSPØRGSEL

Nike har sænket omsætningsudsigterne og planlægger at skære 2 mia. dollar af omkostningerne i løbet af de næste tre år efter dæmpet efterspørgsel i især Kina og Europa. Aktier faldt mere end 11 pct. i efterhandelen. (NIKE SHARES SINK AFTER ANNOUNCING $2BN COST SAVINGS PLAN AMID SOFTER DEMAND)

PRÆSIDENT BIDEN OPFORDRER TIL UNDERSØGELSE AF NIPPON STEELS BUD PÅ US STEEL

Den amerikanske præsident Joe Biden støtter en granskning af Nippon Steels køb af US Steel af nationale sikkerhedsgrunde trods Japans status som en af Washingtons nærmeste allierede. Nippons planlagte køb udgør et politisk dilemma for Biden, der har udråbt sig som forkæmper for amerikanske job. (BIDEN CALLS FOR INVESTIGATION OF NIPPON STEEL’S BID FOR US STEEL)

VATTENFALL SÆLGER VINDMØLLEPROJEKTER I NORDSØEN TIL RWE FOR 1 MIA. PUND

Svenske Vattenfall sælger sit flagskib i de britiske havvindmølleaktiviteter til rivaliserende RWE i en handel på næsten 1 mia. pund. Det fremhæver de divergerede syn på sektoren efter et problemfyldt år. Salget sker fem måneder efter, at arbejdet blev indstillet på grund af stigende omkostninger. (VATTENFALL SELLS NORTH SEA WIND DEVELOPMENTS TO RWE IN £1BN DEAL)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

NIKE ADVARER OM AFTAGENDE FORBRUGERLYST

Nike har reduceret indtægtsudsigterne for året på grund af bekymring om, at forbrugere rundt om i verden bliver mere forsigtige og holder på pengene. Koncernen forventer et blødere salg i anden halvdel af året og vil barbere omkostningerne med op til 2 mia. dollar i løbet af de næste tre år gennem strømlining af organisationen og afskedigelse af medarbejdere. (NIKE SENDS WARNING ABOUT SLOWING CONSUMER SPENDING)

BRITISKE MYNDIGHEDER SKAL BETALE MINESELSKAB EFTER FEJLAGTIG KORRUPTIONSUNDERSØGELSE

Det britiske Serious Fraud Office skal betale bod til Eurasian Natural Resources, efter at have påbegyndt en korruptionsundersøgelse baseret på tip, som uretmæssigt blev indhentet fra en ledende advokat for virksomheden. (U.K. SERIOUS FRAUD OFFICE MUST PAY MINING COMPANY AFTER BOTCHED CORRUPTION PROBE)

SELVKØRENDE KØRETØJER FINDER NYT HJEM I INDUSTRIEN

Autonome køretøjer er løbet ind i problemer på vejene, men teknologien bag de selvkørende køretøjer har medvind i operationer i fragtcentre, varehuse og containerhavne. (SELF-DRIVING VEHICLES ARE FINDING A HOME IN INDUSTRIAL OPERATIONS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

REVOLUT FJERNER TIDLIGERE FORHINDRING FOR BANKLICENS

Det langvarige forsøg fra Revolut på at sikre sig en banklicens fra London Citys tilsynsmyndigheder har fået et løft, efter at fintech-selskabets eksterne revisor har ryddet op i spørgsmål om selskabets indtægter, der tidligere havde givet anledning til et forsinket regnskab for 2021. (REVOLUT FILES ACCOUNTS, LIFTING HURDLE TO BANKING LICENCE)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

OLIESELSKABET HARBOR VIL OVERTAGE WINTERSHALL DEA

Det britiske olieselskab Harbor Energy vil overtage Basfs datterselskab Wintershall Dea. En aftale om at fusionere virksomhederne er blevet underskrevet mellem kemigiganten og Harbor. (ÖLKONZERN HARBOUR SOLL WINTERSHALL DEA ÜBERNEHMEN)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

HVOR SIKKER ER EUROZONEN EFTER EU'S GÆLDSTVISTAFTALE

EU's finansministre er nået til enighed om at reformere gældsreglerne. Men der er stor tvivl om, hvorvidt eurozonen nu er bedre rustet til at håndtere en gældskrise. (NACH EINIGUNG IM EU-SCHULDENSTREIT: WIE SICHER IST DIE EURO-ZONE JETZT?)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

DAIHATSU-KONTORER RANSAGET EFTER TESTSKANDALE STOPPER ALLE LEVERANCER

Det japanske transportministerium har foretaget ransagning af bilproducenten Daihatsus kontorer efter afsløringer af, at koncernen med overlæg har manipuleret resultaterne af forskellige kollisionssikkerhedstests i mere end 30 år. (DAIHATSU OFFICES RAIDED AFTER SCANDAL HALTS ALL CAR SHIPMENTS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

KINESISKE AKTIENEDTUR FORTSÆTTER FOR TREDJE ÅR I TRÆK

De kinesiske aktier er på vej mod det tredje år i træk med tab efter en række tilbageslag, der spænder lige fra en floppet genåbningshandel til vaklende vækst og til en hidtil uset udenlandsk kapitaludstrømning. (CHINESE STOCKS’ MISERY EXTENDS FOR A RECORD THIRD STRAIGHT YEAR)

DAGENS INDUSTRI (DI.SE)

DANSK ADVARSEL: SVENSKE EJENDOMSSELSKABER TRUER STABILITETEN

Problemerne i den svenske ejendomssektor risikerer at smitte af på dansk økonomi. Det bekymrer Danmarks Nationalbank, som forudser, at svenske ejendomsselskaber i et værst tænkeligt scenarie kan blive tvunget til at sælge deres danske aktiver. DANSKA VARNINGEN: SVENSKA FASTIGHETSBOLAG HOTAR STABILITETEN)

.\\˙ MarketWire