Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Hongkong står uden for positiv ugeafslutning

22/12 06:32

De asiatiske aktiemarkeder følger slavisk udviklingen på Wall Street, og fredag er det torsdagens amerikanske U-vending til det positive, der sender de asiatiske markeder.

De asiatiske investorer er ikke som i den vestlige verden præget af julehøjtiden, men ser frem til dagens amerikanske inflationsindikator med stor interesse.

Modsat er der uro i Hongkong, efter at de kinesiske myndigheder igen har sat gang i et hårdhændet nedslag mod it-selskaber, denne gang med fokus på onlinespil.

Det sender flere af de store onlinespiloperatører i dørken på børsen i Hongkong.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer rekyl oven på torsdagens positive udvikling. Nu estimeres kursfald på 0,2-0,3 pct. i de amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

Investorerne i Hongkong har igen fået fingrene i klemme efter nye retningslinjer fra de kinesiske myndigheder. Denne gang går det ud over onlinespil-operatører, efter krav om, at såvel indsatser som udbetalinger begrænses for ikke at lokke kunder i butikken.

Det rammer blandt andet Tencent, der falder knap 7 pct. og Neteasy, der dropper godt 12 pct. i Hongkong.

Det er med til at trække Hang Seng-indekset ned med 0,4 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 ligger med stigninger på 0,5 pct. og 0,7 pct.

De japanske investorer skæver som så ofte før til udviklingen på Wall Street.

- Det japanske marked starter med fremgang efter stigninger i tre store amerikanske indeks, skriver Daiwa Securities i et notat ifølge AFP.

Blandt store aktier i Tokyo stiger rederierne i formiddagens handel, med et plus i Kawasaki Kisen på 2,0 pct., mens Nippon Yusen stiger 1,0 pct.

Også Nippon Steel er på den grønne gren med en stigning på 0,4 pct., på trods af at Det Hvide Hus i Washington støtter en granskning af koncernens planlagte køb af US Steel.

Modsat er der kursfald i Toyota på 0,7 pct. efter medierapporter om, at datterselskabet Daihatsu vil kompensere 420 leverandører for tabte indtægter, efter at den tvungne suspension af alle leverancer af køretøjer på grund af en sikkerhedstest-skandale.

Nikkei 225 stiger 0,2 pct., og Topix-indekset øger 0,4 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,2
Topix+0,4
Hongkongs Hang Seng-0,4
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+0,7
Taiwan Taiex+0,2
Sydkoreas Kospi+0,4
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI+0,9
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire