Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FDA advarer mod brug af falsk udgave af Novos Ozempic

22/12 06:34

De amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har torsdag udstedt en advarsel til forbrugerne mod at bruge en forfalsket udgave af Novo Nordisks GLP-1-analog Ozempic.

Det fremgår af en meddelelse fra FDA.

Myndighederne har allerede beslaglagt en lang række falske udgaver af Ozempic, men det forventes, at der også er mange flere i omløb.

- FDA fortsætter med at undersøge de forfalskede Ozempic-injektioner i 1 milligram i den lovlige amerikanske medicinforsyningskæde og har beslaglagt tusindvis af enheder, skriver FDA i meddelelsen.

Samtidig følger en opfordring til engrossælgere, apoteker, sundhedsprofessionelle og patienter til at holde et vågent øje med produkter med et bestemt serienummer, da der ifølge myndighederne fortsat florerer forfalskede produkter.

FDA tester sammen med Novo Nordisk netop nu de beslaglagte enheder, men ved endnu ikke nok om kvaliteten eller sikkerheden af dem.

.\\˙ MarketWire