Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma søger om markedsføringstilladelse til nyt lægemiddel i USA

22/12 10:55

Zealand Pharma har ansøgt den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA om markedsføringstilladelse for lægemidlet Glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Meldingen er ventet, da Zealand i sit seneste kvartalsregnskab i november annoncerede, at en ansøgning var på trapperne.

Korttarmssyndrom er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Zealand har studier af patienter med korttarmssyndrom, som var afhængig af parenteral ernæring mindst tre om ugen - det vil sige at få tilført ernæring intravenøst via blodbanen - vist at Glepaglutid kunne reducere behovet for parenteral ernæring.

- Korttarmssyndrom med tarmsvigt er en kompleks, kronisk og alvorlig tilstand, hvor personer er afhængige af at modtage væske og ernæring parenteralt. Selvom den parenterale ernæring er livsopretholdende, medfører den betydelige begrænsninger i dagligdagen og risiko for alvorlige og livstruende komplikationer, siger David Kendal, der er har titel af CMO, chief medicial officer, hos Zealand Pharma ifølge meddelelsen.


.\\˙ MarketWire