Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Apple, Astrazeneca og Anglo American

27/12 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

APPLE FÅ IKKE UDSÆTTELSE AF FORBUD MOD SALG AF URE I USA

Apple har fået forbud mod at sælge Watch Series 9 og Watch Ultra 2 i USA, efter at myndighederne har nægtet at acceptere en afgørelse fra en handelsdomstol om udsættelse, da Apple har krænket et andet firmas patent. (APPLE FAILS TO WIN REPRIEVE OVER US WATCH SALES BAN)

ASTRAZENECA KLAR TIL AT FORETAGE ET AF DE FØRSTE OPKØB I KINA

Medicinalkoncernen Astrazeneca er klar til at foretage et af de første opkøb i Kina. Selskabet har annonceret planer om at erhverve Gracell Biotechnologies for op til 1,2 mia. dollar for at øge investeringen i celleterapier til behandling af kræft. (ASTRAZENECA SET TO MAKE ONE OF ITS FIRST ACQUISITIONS IN CHINA)

LÆGEMIDDEL MOD FEDME HAR BYGGET VERDENS STØRSTE VELGØRENDE FOND

For et århundrede siden lovede producenterne af et revolutionært nyt lægemiddel kaldet insulin ikke at skabe "vulgær profit". Deres engagement har skabt det, der nu er den største velgørende fond i verden, Novo Nordisk Fonden, der kontrollerer Europas mest værdifulde virksomhed, Novo Nordisk. Fonden ejer 77 pct. af Novos stemmerettigheder og 28,1 pct. af aktierne. (HOW ANTI-OBESITY DRUGS BUILT THE WORLD’S LARGEST CHARITABLE FOUNDATION)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

FORBRUGERNE BLEV VED MED AT SPENDERE I JULESÆSONEN

Forbrugerne åbnede tegnebøgerne gennem julehandlen, ligesom de har gjort det meste af 2023, og det gav trængsel i indkøbscentre. Det amerikanske detailsalg steg 3,1 pct. fra 1. november til 24. december ifølge Mastercard SpendingPulse, der måler salget i butikker og online. Estimatet, som ikke er korrigeret for inflation, afspejler et år præget af stigende priser og et stærkt amerikansk arbejdsmarked. (SHOPPERS KEPT SPENDING THIS HOLIDAY SEASON)

INVESTORER VENDER TOMMELEN NED FOR ELBIL-OPLADERSELSKABER

Virksomheder, der installerer og driver ladenet til elbiler, er midt i et byggeboom, men deres aktiekurser har det knap så godt. ChargePoint Holdings aktier er faldet 74 pct. i år, og virksomheden kunne ikke leve op til prognosen for tredje kvartal. Blink Chargings aktier er faldet 67 pct., og EVgo er faldet 21 pct. - begge forventer tab i år. (INVESTORS SOUR ON EV CHARGING COMPANIES)

INFLATIONEN VIL ENDELIG VÆRE NORMAL I 2024 i STORE DELE AF VERDEN

Inflationen er vendt og aftager langt hurtigere end forventet. Hvis økonomer har ret, vil det fortsætte år, hvilket vil bringe inflationen tilbage til normale niveauer for første gang i tre år. Goldman Sachs-økonomer vurderer, at kerneinflationen, som udelukker fødevarer og energi, i USA, Europa og flere nye vækstmarkeder var 2,2 pct. i perioden fra september til november. FOR MUCH OF THE WORLD, INFLATION WILL BE NORMAL IN 2024—FINALLY)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ANGLO AMERICAN SÆLGER ANDEL I BRITISK MINEPROJEKT

Anglo American vil sælge en minoritetsandel i Storbritanniens største mineprojekt, i et forsøg på at dele udviklingsomkostninger på 9 mia. dollar i North Yorkshire. Topchef Duncan Wanblad siger, at selskabet har travlt med at finde partner til Woodsmith-minen. (ANGLO AMERICAN TO SELL SHARE IN $9BN UK MINING PROJECT)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

MICROSOFT UDFORDRER APPLE BLANDT DE 100 STØRSTE VIRKSOMHEDER I VERDEN

AI-boomet står bag højere værdiansættelse af teknologivirksomheder. SAP tager et spring fremad på Handelsblatt-ranglisten over verdens 100 mest værdifulde virksomheder. Også Siemens stiger. (DIE 100 GRÖßTEN KONZERNE DER WELT: MICROSOFT FORDERT APPLE HERAUS)


THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

DAIHATSU SUSPENDERER AL PRODUKTION I JAPAN PÅ GRUND AF SIKKERHEDSTESTSKANDALE

Toyota-datterselskabet Daihatsu suspenderer al produktion i Japan efter den omfattende skandale, der har afsløret manipulation med sikkerhedstest i årevis. Suspensionen vil mindst vare til slutningen af januar, hvilket giver et bagslag for over 8000 leverandører og ikke mindst moderselskabet Toyota Motor. (DAIHATSU SUSPENDS ALL PRODUCTION IN JAPAN AMID SAFETY TEST SCANDA)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

TIKTOK-EJER BYTEDANCE BRUGTE 2023 PÅ OPTIMERING MEN NYE UDFORDRINGER LURER

Det kinesiske selskab Bytedance, der står bag Tiltok, har skruet ned for videospils- og virtual reality-ambitionerne for at fokusere på at opskalere e-handel. Men netop e-handel står over for nye udfordringer i Sydøstasien. (TIKTOK OWNER BYTEDANCE SPENT 2023 CUTTING THE FAT, BUT FRESH CHALLENGES LOOM)

.\\˙ MarketWire