Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk rederi vil forsætte med at omdirigere skibene: For farligt fortsat i Det Røde Hav

27/12 12:13

Det er fortsat for farligt at sende containerskibe igennem Det Røde Hav, vurderer det tyske containerrederi Hapag-Lloyd.

Rederiet vil derfor fortsætte med at omdirigere sine skibe via Kap Det Gode Håb, skriver Reuters.

- Vi vurderer løbende situationen og planlægger en ny gennemgang på fredag, siger en talsperson fra Hapag-Lloyd ifølge nyhedsbureauet.

Det danske rederi Mærsk meddelte søndag, at det forbereder sig på at genoptage skibstrafikken i Det Røde Hav.

Det sker, efter at en amerikanskledet operation til beskyttelse af skibe i området er blevet stablet på benene.

Præcis hvornår Mærsk vil genoptage skibstrafikken i Det Røde Hav, fremgår ikke af pressemeddelelsen. Det lyder dog, at det vil ske, "så snart det er operationelt muligt".

- Mens vi gør det, er det af største vigtighed, at vi sikrer, at vores ansatte er i sikkerhed, og vores førsteprioritet er at håndtere den udfordrende situation i Det Røde Hav, lyder det i meddelelsen.

Tidligere i sidste uge meddelte Mærsk, at rederiet vil omdirigere skibe, så de sejler rundt om Afrikas sydspids i stedet for Det Røde Hav.

Der er tale om en væsentlig omvej, idet afstanden fra Singapore til Nordeuropa på den måde bliver rundt regnet 6000 kilometer eller 40 procent længere. På den måde bliver turen omtrent to uger længere end planlagt.

.\\˙ MarketWire