Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spanien modsætter sig brug af særlig EU-flåde til beskyttelse i Det Røde Hav

27/12 14:56

Spanien afviser, at der skal gøres brug af en særlig EU-flåde til at beskytte skibe, der sejler i Det Røde Hav.

Der er tale om en særlig styrke af skibe under navnet Operation Atalanta, der normalt opererer i det nordvestindiske ocean, og som bruges mod pirateri og væbnede røverier til søs.

Det skriver Reuters.

I stedet er man i Spanien dog åben over for, at der skabes en ny styrke eller mission, der kan sættes ind i Det Røde Hav, lyder det fra landets premierminister Pedro Sanchez onsdag.

- Vi er villige til og åbne over for at overveje en sådan operation, men ikke inden for rammerne af Operation Atalanta, siger han med henvisning til den eksisterende EU-mission ifølge Reuters.

Den spanske premierminister mener angiveligt ikke, at skibene i Operation Atalanta er egnet til den indsats, der kræves i Det Røde Hav.

Angrebene i Det Røde Hav udføres af den iransk-støttede Houthi-bevægelse. Ifølge bevægelsen vil angrebene fortsætte, så længe Israel fortsætter konflikten i Gaza.

.\\˙ MarketWire