Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool køber konfiskeret polsk virksomhed

27/12 16:31

Isolderingskoncernen Rockwool køber det polske selskab Boerner Insulation, der lige nu er konfiskeret.

Overtagelsen er betinget af myndighedsgodkendelser i Polen, der fortsat afventes.

Det oplyser Rockwool i en meddelelse onsdag.

- Boerner Insulation er i øjeblikket overvåget af en administrator udpeget af den polske regering. Virksomheden ejes af virksomheder, der er sanktioneret af den polske regering. Den polske regering indefrøs virksomhedens aktiver i maj i år med henblik på at sikre et nyt ejerskab, der kunne sikre, at virksomheden fortsætter driften, skriver Rockwool i meddelelsen.

Den polske stat inddrog ifølge Børsen selskabets aktiver tilbage i juni, hvor der blev indsat en administrator til at afsætte selskabet. Det skyldtes, at selskabets største kunder tilhørte "en koncern kontrolleret af to russiske forretningsmænd, som blev indskrevet på sanktionslister" efter Ruslands invasion, lød det dengang fra den polske stat, skriver Børsen.

Salgsprovenuet vil derfor gå ind på en spærret konto, der er kontrolleret af den polske regering. Det er herefter polsk lov, der afgør, hvornår og hvordan de frigives, lyder det videre.

Det nye opkøb har en fabrik i den polske by Wykroty, der ligger tæt på den tysk-tjekkiske grænse. Det er en fordelagtigt placering i forhold til både logistik og forsyningskæderne, da man kan betjene flere europæiske markeder, skriver Rockwool. Selskabet har 170 ansatte, der vil blive en del af Rockwool.

Driften på fabrikken har desuden været begrænset siden indefrysningen, men Rockwool planlægger at genindføre fuld drift, så snart handlen er endeligt på plads.

.\\˙ MarketWire