Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Mærsk, SAS og Ørsted

28/12 06:32

BØRSEN

ØRSTEDS KRISEÅR – VÆRDIER OG TILLID FORDUFTEDE

Da Ørsteds topchef, Mads Nipper, i februar så tilbage på et tumultarisk 2022 og med slet skjult optimisme spejdede mod bedre tider, vidste han ikke, at 2023 ville blive det værste år i Ørsteds historie. Milliardstore nedskrivninger, afbrudte energiprojekter, en kollapset aktiekurs, fyringer af direktører samt en investortillid, der smuldrede, gjorde 2023 til annus horribilis. (Forside, side 6-7)

POPULÆR INVESTERINGSSTRATEGI HAR GJORT COMEBACK

Klassiske blandede og populære porteføljer med den 60/40-investeringsstrategi, hvor 60 pct. af porteføljen investeres i aktier, mens 40 pct. allokeres mod obligationer, har leveret tocifrede afkast i 2023, efter investeringsstrategien faldt massivt i 2022. (Side 8)

MÆRSK HYRER VESTJYSK FIRMA TIL OPRYDNING

Et skib fra firmaet JD Contractor forsøger i disse dage at bjærge containere ud for vestkysten. Skibet har tidligere deltaget i undersøgelser af Nord Stream-gasledningerne. (Side 11)

INDLÅNSRENTER ER STEGET: DANSKE BANK SLUTTER I TOP

Bankernes indlånsrenter er blevet hævet en smule i år. Men det kan hurtigt vende, hvis renterne falder, vurderer ekspert. (Side 16)


BERLINGSKE BUSINESS

UFORUDSIGELIGT 2024 BLIVER UDFORDRENDE FOR TRÆNGT MÆRSK-AKTIE

Mærsk-aktien er på kort tid gået fra rekordhøjder til det største kursfald nogensinde og et chokerende 2023. Det nye år byder også på en række afgørende udfordringer, der gør aktiens fremtid usikker. (Forside, side 6)

SAS BRUGER »GIGANTISK« MILLIONBELØB PÅ RÅDGIVNING I KONKURSSAG

SAS’ amerikanske konkurssag har indtil videre kostet næsten 300 mio. kr. i hjælp fra advokater og konsulenter, der får op mod 14.000 kroner i timen. (Side 3)

TIDLIGERE BANKCHEFER GIVER OPSANG TIL VERDENS CENTRALBANKER FOR FEJLSLAGEN RENTEPOLITIK

Centralbanker kan ikke løse alt, hvad der er galt med vores økonomier, og de kan ikke for [1] ventes at løse problemer, som andre er bedre til at tackle. Altså bør centralbankerne og deres ledere kun fokusere på tre mål: Prisstabilitet, finansiel stabilitet og makroøkonomisk stabilitet. (Side 10-11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KRIMINELLE INFILTREREDE MÆRSK: »EUROPA ER UNDER ANGREB«

Narkokriminelle har sat Europa under angreb, lyder det fra generaldirektøren for EU’s told- og skatteenhed, Gerassimos Thomas. Aldrig før har myndighederne beslaglagt så meget narko som nu, men det har tilsyneladende ingen effekt på tilgængeligheden af stofferne. Nu vil EU tage et fælleseuropæisk opgør med problemerne. (Forside, side 6-7)

JOE & THE JUICE HENTER KÆMPEBELØB

Joe & The Juice har med en ny ejerkreds nu fået tilført frisk kapital, der skal bruges til at nedbringe gæld og eksekvere vækstplanen i de kommende år. (Side 2)

MÆRSK LÆGGER IGEN RUTER VIA DET RØDE HAV

A.P. Møller-Mærsk har efter en pause planlagt at sende en række skibe igennem Suezkanalen igen. (Side 2)

.\\˙ MarketWire