Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Nytårs-optur sender akter til fem måneders top

28/12 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger på det højeste niveau i fem måneder torsdag, hvor markedsdeltagerne satser på stadig mere aggressive rentenedsættelser, der har forlænget det store opsving i amerikanske aktier og obligationer over den seneste måned eller to.

Det brede amerikanske S&P 500-indeks er steget 14 pct. på blot to måneder til at være et knurhår fra alle tiders top.

Mange analytikere vurderer, at markedet stadig er solidt og står til yderligere stigninger.

- Generelt set viser markedet tegn på styrke op til nytårsafslutningen, siger Nomura Securities til AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er steget 10 pct. på to måneder og føjer yderligere 0,3 pct. til torsdag til det højeste niveau siden august.

Samtidig fortsætter de amerikanske aktiefutures op, og indikerer stigninger på 0,1-0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Kun de japanske investorer står med fletningerne i postkassen. Som så mange gange før er det en styrkelse af den japanske yen, der rammer de store eksportører på indtjeningen efter at centralbankchef Kazuo Ueda onsdag lod forstå, at han ikke har travlt med at afvikle den ultra-løse pengepolitik.

- Tokyo-markedet er under pres på grund af en stærkere yen i den tidlige handel, skriver mæglerhuset Monex i Tokyo ifølge AFP.

Blandt større aktier taber Toyota 0,5 pct., og Sony Group falder 0,3 pct., mens sværvægteren Fast Retailing, der står bag tøjkæden Uniqlo, falder 1,6 pct.

Nikkei 225 viger 0,5 pct., og Topix-indekset falder 0,3 pct.

De kinesiske aktier, der generelt er gået glip af den globale optur grundet udenlandske investorers modvilje mod investeringer i landet og ikke mindst bekymringer over den kinesiske økonomis vaklen, er til gengæld med på vognen i den grad torsdag.

I Hongkong ligger Hang Seng-indekset ud med en stigning på 1,5 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 følger op med plusser på 1,1 pct. og 1,9 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,3
Hongkongs Hang Seng+1,5
China Shanghai Composite+1,1
China CSI 300
+1,9
Taiwan Taiex0,0
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensex+0,5
Singapores STI+1,6
Sydney ASX 200+0,6

.\\˙ MarketWire