Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2023 gav fremgang på verdens børser - undtagelsen var Kina

28/12 15:27

2023 går på hæld, og trods krige, høje renter og galoperende inflation blev året ikke så ringe endda for alverdens børser.

De fleste steg - men i Kina var der derimod fald.

På aktiemarkedet i eksempelvis Buernos Aires i Argentina, er det ledende indeks IBG steget 346 pct., og i Venuela står det ledende Venezuela Stock Market til et plus på 168,7 pct. inden de to sidste handelsdage i år er overstået, skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

I USA er det også gået godt - omend ikke i samme høje luftlag som i det sydamerikanske. Her er S&P 500-indekset steget 24,5 pct. i år, Dow Jones er steget 13,6 pct. med to handelsdage tilbage, og Nasdaq ligger til et plus på 54,5 pct. Det er blandt andet hypen omkring kunstig intelligens, AI, der har hevet Nasdaq ud af busken. Eksempelvis er amerikanske mikrochipkæmpe Nvidia, der er redet med på AI-bølgen, steget 234 pct.

I Europa er det tyske DAX-indeks steget 20 pct. i år, og på børsen i Paris ligger det franske CAC 40-indeks 16,5 pct. op ved årets indgang. Det britiske FTSE 100-indeks halter gevaldigt efter med et plus på 3,8 pct.

Herhjemme er det danske C25-indeks steget 7,1 pct. i år, det svenske S30 ligger til et plus på 17 pct., og det norske Oslo Benchmark er steget 9,7 pct.

I Europa er den italienske børs en af de bedt præsterende med et plus på over 28 pct. blandt andet kørt frem af Ferrari, der er steget 50 pct. i år.

I Kina er snakken derimod en anden. Her ligger landets børser badet i rødt med et fald til eksempelvis CSI 300 på små 12 pct.

.\\˙ MarketWire