Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med biotek, fødevarer og Vestas

2/1 06:56

BØRSEN

FONDE TROR DET LYSNER FOR BIOTEK I LØBET AF ÅRET

Efter to svære år for biotekselskaber ser 2024 mere lyst ud. Det vurderer to chefer for venturefonde. Siden 2021 er afkastet for biotekaktier raslet ned, hvor høj inflation og stigende renter har gjort ondt på de kapitaltunge selskaber. Men med udsigten til rentenedsættelser i år, ser de to chefer tegn på bedring. (Forside + side 6 og 7)

REKORDEKSPORT AF DANSKE FØDEVARER IGEN - MEN NU VENDER DET

Danske fødevareselskaber har for tredje år i træk sat rekord. Salget af madvarer, foder og frø samt landbrugsmaskinger rundede i 2023 200 mia. kr. Men udviklingen ventes at vende i 2024, hvor blandt andet priserne på mejeriprodukter vil falde. (Side 8)

ORDREREGN I USA SIKRER VESTAS STÆRK SLUTSPURT

Vestas har med en gevaldig slutspurt sikret sig den største ordreindgang i et enkelt kvartal i det netop overståede fjerde kvartal. Det er især ordrer i USA, der har trukket læsset, og det skyldes især den amerikanske støttepakke Inflation Reduction Act, hvor der nu er kommet større klarhed over betingelserne for at få skatterabatter. (Side 16)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TESLA TABER TRONEN SOM MEST POPULÆRE ELBIL

Den amerikanske elbilproducent Tesla vil i fjerde kvartal være blevet overhalet af kinesiske BYD i det samlede salg af biler. (Side 4)

DRØMMEN OM ØKONOMISK FRIHED SENDER PENSIONSOPSPARINGEN I REKORDNIVEAU

Danskerne har i 2023 øget deres frivillige indbetalinger til pensionen. Hos blandt andet PFA er der rekordmange - næsten 240.000 kunder - som har indbetalt frivilligt i 2023.

.\\˙ MarketWire