Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Negativ aktiehandel efter stort frasalg af teknologiaktier

3/1 06:48

De asiatiske aktiemarkeder - bortset fra de japanske, som holder lukket - ligger alle i minus onsdag, og faldende er ifølge Bloomberg News især drevet af et frasalg af teknologiaktier.

- Efter sidste års store fremgang er den her pause ikke den store overraskelse, siger Kieran Calder, der er chef for asiatisk aktier i Union Bancaire Privee, til Bloomberg News.

- Hvis dollaren styrkes yderligere, vil det give modvind for de asiatiske aktiemarkeder, fortsætter han.

I Hongkong ligger Hang Seng indekset til et minus på 1,2 pct., og samlet er teknologiaktierne her faldet mere end 2 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 0,2 og 0,5 pct.

I både Kina og Hongkong fylder den dårlige økonomiske udvikling og regeringens manglende evne til at genoprette den stadig. Ifølge flere kinesiske medier overvejer de kinesiske politikere også, om der skal gribes yderligere ind.

Det australske ASX-200-indeks falder med 1,4 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 1,6 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder mest med 2,1 pct. og har kurs mod sin værste dag i to måneder.

Tilbagegangen i Sydkorea skyldes især fald i Samsung og i chipproducenten SK Hynix, der dykker henholdsvis 2,9 pct. og 3,0 pct.

I Japan har markedet fortsat lukket.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
---
Topix---
Hongkongs Hang Seng-1,2
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
-0,5
Taiwan Taiex-1,6
Sydkoreas Kospi-2,1
Indiens BSE Sensex-0,5
Singapores STI-0,6
Sydney ASX 200-1,4

Indeksværdi klokken 06.15.

.\\˙ MarketWire