Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Nikkei starter året i rødt og andre markeder falder for tredje dag i træk

4/1 06:32

De japanske aktiebørser har torsdag første handelsdag i 2024, og året starter med fald i Nikkei 225-indekset, efter at røde markeder har præget de øvrige markeder i regionen på de første dage i det nye år.

På de øvrige børser i Asien-regionen peger aktiepilen fortsat ned torsdag, hvilket er tredje dag i træk med fald.

Efter rentereferatet onsdag aften fra det seneste rentemøde i USA har investorerne dæmpet deres forventninger en smule til de ventede rentenedsættelser af centralbanken Federal Reserve i årets løb.

Det er med til at presse aktierne i torsdagens handel, uden at der dog er tale om dramatiske udsving.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stilllehavsregionen uden for Japan falder 0,3 pct. efter tilbagegang på årets første to handelsdage.

Imens ligger det japanske Nikkei 225-indeks, der har nogle fald fra udlandet at skulle indhente efter lukkedagene, 0,7 pct. lavere på årets første handelsdag i Tokyo.

Topix-indekset, ligeledes i Tokyo, ligger imidlertid 0,3 pct. højere.

- Rentereferatet fra Federal Reserve antyder, at mange medlemmer af den pengepolitiske komite støttede fortællingen om "højere renter i længere tid", mens dem, der forudsagde rentenedsættelser i 2024, mente, at nedsættelserne ville komme senere på året, siger Qunicy Krosby, global chefstrateg hos LPL Financial, til Reuters.

I Tokyo er der ifølge Bloomberg News fald i Kokusai Electric, Murata Manufacturing og andre selskaber, der har fabrikker og aktiviteter i det område, der nyårsdag blev ramt af et stort jordskælv.

Kokusai Electric og Murata Manufacturing falder begge knap 3 pct.

I Hongkong ligger Hang Seng-indekset til et minus på 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 0,9 og 1,4 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,1 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder med 0,9 pct.

Her følger en oversigt over dagens udvikling:

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,7
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng-0,5
China Shanghai Composite-0,9
China CSI 300
-1,4
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi-0,9
Indiens BSE Sensex+0,5
Singapores STI-0,7
Sydney ASX 200-0,3

Indeksværdi klokken 06.15.

.\\˙ MarketWire