Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskerne aktieformue fik et comeback i november

5/1 08:29

Aktierne gjorde comeback i de sidste måneder af 2023, hvilket gjorde året til et ganske hæderligt et af slagsen for de danske aktieinvestorer.

En opgørelse fra Nationalbanken viser fredag en stigning i danskernes aktieformuer på 22,5 mia. kr. i november, og at værdien af danskernes direkte aktiebeholdning dermed var på 615,6 mia. kr.

De foregående tre måneder havde budt på et samlet fald i aktieformuerne på 26,7 mia. kr. kr. Samlet set er danskernes aktieformuer steget med 29,5 mia. kr. fra januar til november 2023.

- Inden vi tog hul på november tegnede 2023 til at blive halvlunkent år for investorerne. Men i årets sidste måneder leverede aktiemarkederne et gedigent comeback, hvor vi blandet andet så C25-indekset stige rekordmange dage i træk op til årsskiftet.

- Og den imponerende slutspurt betyder, at 2023 samlet set har givet flotte afkast på markederne, og at danskernes aktieformuer dermed også får et pænt løft - hvilket er tiltrængt efter et hårdt 2022, siger Philip Jagd, aktiechef i Sampension.

Det store spørgsmål er nu, hvad 2024 kommer til at byde på for aktieinvestorerne.

- Her ved indgangen til det nye år tegner det umiddelbart til en svær start på året for aktier, fordi en rekyl i renterne fra de store fald i november og december kan blive en modvind for videre stigninger på den korte bane, siger Philip Jagd.

Det danske C25-indeks har startet året med en stigning på 1,3 pct., men det er særligt drevet af et selskab - nemlig Mærsk med en stigning på 16 pct. på de foreløbigt tre handelsdage.

.\\˙ MarketWire