Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Annox, Nordea og Google

8/1 07:16

BØRSEN

USA VIL SENDE INDEFROSNE RUSSISKE MILLIARDER TIL UKRAINE

USA planlægger at tage de cirka 300 mia. dollar fra den russiske valutareserve, der blev indefrosset, kort efter at Rusland invaderede Ukraine for knap to år siden, og sende pengene til Ukraine. (Forside, side 4)

KAPITALFOND SKYDER 50 MIO. KR. I LAGKAGEHUSET

Den kendte bagerkæde Lagkagehuset, som hovedsageligt er ejet af to store udenlandske kapitalfonde, får nu tilført yderligere 50 mio. kr. efter for nyligt at have fået ny direktør. (Forside, side 8)

DANSK AKTIEFON FALDER IGENNEM EFTER MASSIV OPTUR

Den danske aktiefond Annox lavede 80 pct. i afkast i sit første halvandet år på børsen og strøg til tops globalt med en egenudviklet investeringsmodel, der bygger på matematiske modeller og forskning fra DTU. Succesen blev imidlertid kortvarig, og de seneste tre år har fonden underperformet. (Side 16)

KINESISK FINANSKÆMPE GÅR KONKURS

Den enorme kinesiske finanskonglomerat Zhongzhi er gået konkurs, efter at kinesiske myndigheder i november indledte en efterforskning af selskabet. Ifølge Bloomberg er der tale om en af de største konkurser i Kina nogensinde. (Side 17)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSSELSKABERNES GRØNNE PRODUKTER HALTER EFTER

Nye tal viser, at danskere med grønne pensionsopsparinger har misset tusindvis af kroner i afkast alene sidste år. Den nye opgørelse over de seneste tre års afkast i de fem største kommercielle pensionsselskaber herhjemme viser, at grønne pensionsprodukter halter gevaldigt efter de almindelige, når det kommer til at give høje afkast til kunderne. (Side 16)

DANMARK RAMT AF STOR KONKURSBØLGE

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at 2023 bød på det højeste antal konkurser i mere end 10 år. Antallet af konkurser i 2023 endte på 3078, hvilket er det højeste antal konkurser siden 2010. Ifølge Dansk Erhverv viser tallene, at der fortsat er en del virksomheder, som blev hårdt ramt af coronakrisen, der må dreje nøglen om. (Side 17)

VILDT VALGÅR SKUDT I GANG: "KAN BLIVE FARLIGT"

2024 byder ifølge flere opgørelser på et historisk højt antal valg, som kan få betydning for økonomien, pengepolitikken og den geopolitiske scene. Det er derfor ikke kun politiske feinschmeckere, som holder øje med de enkelte valg, de bliver i stedet fulgt af alt fra økonomer til strateger og forskere. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDEA BRØD IGEN OG IGEN LOVEN OM HVIDVASK

Finanstilsynes fandt så mange brud på hvidvaskloven, at tilsynet fandt det åbenlyst, at Nordea Danmark kan være blevet misbrugt til hvidvaskning eller finansiering af terror, viser fortroligt materiale fra Finanstilsynets inspektioner i 2015 og 2016. Dansk politi har foreløbig efterforsket banken i syv år uden resultat. (Forside, side 4-6)

GOOGLE ER BEGYNDT AT BLOKERE FOR UDBREDT OVERVÅGNING PÅ NETTET

Internetgiganten Google begynder nu at spærre for den stadig mere avancerede overvågning, som internetbrugerne udsættes for. Hos 30 millioner tilfældigt udvalgte brugere af Googles internetbrowser, Chrome, bliver der derfor nu spærret for, at besøgte internetsider kan gemme tredjepartscookier på telefonen eller computeren. (Side 7)

.\\˙ MarketWire