Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens internationale avisuddrag med Boeing, gældsloft og obligationer

8/1 07:20

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

SKIBSMANGEL BREMSER SALGET AF KINESISKE ELBILER I EUROPA

Den kinesiske bilindustris kamp mod mangel på fragtskibe, som kan transportere biler, har fået fragtpriserne til at stige til rekordniveauer og begrænset mængden af kinesiske elbiler, der fragtes til Europa. (SHIP SHORTAGE HOLDS UP CHINESE EV SALES IN EUROPE)

BOEING STÅR OVER FOR SPØRGSMÅL EFTER NY HÆNDELSE

Et farligt brud midt i luften på skroget af en Boeing 737 Max er blot den seneste produktionsfejl hos Boeing, der rejser spørgsmål om, hvorvidt producenten kan levere et kvalitetsprodukt, når selskabet stræber efter at bygge fly hurtigere. (BOEING FACES MORE QUESTIONS ABOUT ITS AIRCRAFT AFTER FRESH INCIDENT)

DEN GLOBALE SKIBSFLÅDE ÆLDES

Den globale skibsflåde har ramt den ældste gennemsnitsalder i næsten 15 år på trods af et voksende pres på skibsrederierne for at bestille nye grønnere skibe. (GLOBAL SHIPPING FLEET AGES AS SHIPOWNERS RESIST SHIFT TO GREENER FUELS)


WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

WALL STREET FORDOBLER SATSNINGEN PÅ OBLIGATIONER

På Wall Street er der enighed om, at renterne har toppet for nu, og at den smerte, som obligationsejerne oplevede i 2022 og 2023, sandsynligvis er forbi. (WALL STREET DOUBLES DOWN ON BONDS)


THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

POLITIKERNE I USA ENIGE OM AT HÆVE GÆLDSLOFTET

Lederne af Repræsentanternes Hus og Senatet er blevet enige om en udvidelse af udgiftsniveauet, hvilket skal forhindre en nedlukning af statsapparatet. På trods af aftalen er tiden knap i forhold til at vedtage den lovgivning, der sætter aftalen i kraft inden en deadline den 19. januar. (WITH SHUTDOWN LOOMING, HOUSE AND SENATE LEADERS AGREE ON SPENDING LEVELS)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

BRITISKE PRODUCENTER SER FREM TIL VÆKST I INDUSTRISEKTOREN

På trods af bekymringer om stigende omkostninger kan fremstillingsindustrien komme til at stå for 15 pct. af Storbritanniens bruttonationalprodukt, viser en undersøgelse af brancheorganisationen Make UK. (UK MAKERS LOOK TO ERA OF GROWTH FOR INDUSTRIAL SECTOR)

BRITISK DETAILHANDLER: NATIONAL FORHØJELSE AF LØNNEN "INDVARSLER REGERINGSSTYREDE AFTALER"

Rekordstigningen i den nationale leveløn i april fører Storbritannien ind i en ny æra med regeringsstyrede lønaftaler, advarer en førende detailhandler, der samtidig varsler om stigende forbrugerpriser. (NATIONAL LIVING WAGE RISE 'USHERING IN GOVERNMENT-DIRECTED DEALS')


SOUTH CHINA MORNING POST (WWW.SCMP.COM)

STORT BEHOV FOR AT FÅ FLERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I KINA

Manglen på specialiserede lærere, social respekt og virksomhedsdeltagelse hæmmer væksten på de kinesiske erhvervsskoler. På trods af et desperat behov for dygtige tekniske arbejdere står Kina over for en overforsyning af universitetsuddannede og funktionærer. (DESPITE CHINA'S PUSH, VOCATIONAL EDUCATION IS STILL STRUGGLING WITH A SHORTAGE OF STAFF AND LACK OF RESPECT)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

ADVARSEL OM TILBAGESLAG EFTER BANKRALLY

Stigende renter har øget bankernes overskud, og de europæiske bankaktier har klaret sig godt i 2023, hvor de største vindere er steget med op til 90 pct. Men hvis markedet har ret med hensyn til rentesatserne, venter der et meget hårdere 2024. (VARNING FÖR BAKSLAG EFTER BANKRALLYT)

.\\˙ MarketWire