Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandoras finansdirektør om rekordomsætning: Vi vil være mere end bare et brand med charms

8/1 12:37

Pandora har vind i sejlene: Det har afslutningen på 2023 vist, hvor salget i de sidste tre måneder landede over milepælen 10 mia. kr. for første gang - og næsten slog endnu en - 11 mia. kr. Omsætningen blev dog "kun" på 10,8 mia. kr. - en lille milliard højere end det tilsvarende kvartal i 2022.

At Pandora præsterer godt i et ellers presset smykkemarked, hvor lysten til at købe nyt kan være presset på grund af den høje inflation og høje renter globalt, skyldes, at selskabet er inde i en strategisk udvikling fra at være et armbånd- og charmbrand til at være et smykkeselskab, der også har ringe, halskæder og øreringe i montren.

- Når man kigger på væksten per kollektion - både her i fjerde kvartal men også i tredje - så går det fuldstændigt, som vi gerne vil have det, siger Pandoras finansdirektør, Anders Boyer, i et interview med MarketWire.

- Vi ser, at vores kerneforretning - Moments - stadig bliver ved med at vokse pænt i årets to sidste kvartaler. Og de andre kollektioner vokser endnu mere, påpeger han.

Grundpillen hos Pandora er kollektionen Moment. Den står for 64 pct. af det samlede salg og bidrog i fjerde kvartal med 6,9 mia. kr. og på årsbasis med 18,4 mia. kr. Det sammenlinelige salg, den såkaldte like-for-like vækst, var på 4 pct. i de sidste tre måneder af 2023.

NYERE KOLLEKTIONER VOKSER EKSPLOSIVT

Væksten hos de nyere kollektioner: Timeless og Diamonds er i et helt andet gear. Timeless voksede 31 pct. i fjerde kvartal 2023, mens smykker med de lab-grown diamanter steg 83 pct. Retfærdigvis skal det påpeges, at diamantkollektionen kommer fra et meget lille udgangspunkt. Timeless står for 20 pct. af det samlede salg i Pandora, mens smykker med diamanter blot er 1 pct. af det samlede salg.

- Den strategi, vi har brugt en hel del gange: Grow the core and fuel with more, udvikler sig fuldstændigt, som vi gerne vil have det med ikke mindst Timeless og Lab-grown Diamonds, der vokser rigtigt hurtigt her i fjerde kvartal også, siger Anders Boyer.

Så mens finansdirektøren ikke har en sølvkugle, der er en enkelt snuptagsløsning, i hånden, så afviser han ikke, at han måske sidder med en diamantkugle:

- Essensen af Phoenix Strategien er jo, at vi vil blive kendt for at være et bredt smykkebrand og ikke kun et armbånd- og charmsmærke. Og det er det, vi meget tydeligt kan se sker i både tredje og fjerde kvartal 2023, når vi kigger på, hvordan salget i de forskellige kollektionen agerer, siger han og fortsætter:

- Vi er ved at være et "massemarked-brand", selvom det måske ikke lyder så attraktivt. Men det er vi. Og opbygningen af opmærksomheden kommer af en bred fysisk tilstedeværelse rundt omkring i verden på alle nøglegadehjørner.

Pandora kunne søndag aften præsentere det foreløbige regnskab for fjerde kvartal og dermed hele 2023 på grund af højere vækst end ventet.

Også driften målt på EBIT, var det en forrygende afslutning på 2023. I fjerde kvartal var driftsmarginen,der vise, hvor stor en del af omsætningen der er tilbage, efter der er betalt driftsomkostninger - den såkaldte overskudgrad, på 34 pct. For hele året var den på cirka 25 pct., hvilket på decimaler godt kan blive et nøk højere, da der er ureviderede tal, regnskabet er baseret på.

- Vi lander 7 mia. kr. på EBIT for hele året - så det er også en pæn stigning i forhold til året før. Den vigtigste besked fra os er, at vi har lagt 5 mia. kr. til omsætningen de sidste par år nu - så vi synes helt klart at vi har fat i noget, der virker, påpeger Anders Boyer.

I 2022 var EBIT på 6743 mio. kr.

Pandora kommer med sit endelige regnskab den 7. februar fra morgenstunden.

.\\˙ MarketWire