Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck-topchef ser gode muligheder for at bygge bro over patentudløb

9/1 10:40

Lundbeck har masser af finansiel ammunition til opkøb, og der er gode muligheder for, at det danske selskab kan vokse ud over de patentkløfter, som truer i fremtiden - med det første store i 2026.

Sådan lød det mandag aften fra medicinalselskabets topchef, Charl van Zyl, på en sundhedskonference arrangeret af JPMorgan mandag aften.

Det skriver Børsen.

I forbindelse med arrangementet fremhævede Charl van Zyl tre spørgsmål, som han har mødt meget i sin første tid som Lundbeck-topchef.

- Første spørgsmål handler om, hvorvidt vi kan vokse hen over de første patentudløb. Svaret er ja. Vi kan vokse mere, sagde Charl van Zyl ifølge avisen.

Det andet spørgsmål går på øget finansiel fleksibilitet, og det skal besvares med den nye strategi, som Charl van Zyl ventes at sætte flere ord på i forbindelse med årsregnskabet for 2023 i februar.

Men det kan ikke alene gøre det, og heller ikke Lundbecks egen pipeline er tilstrækkelig til at sikre vækst nok i fremtiden.

Derfor er det afgørende, at der er masser af økonomiske muskler til opkøb.

Og det er der, lyder det fra Charl van Zyl, som anslår, at Lundbeck fra 2027 vil have 5-6 mia. euro - eller omregnet til dansk valuta cirka 37-45 mia. kr. - til opkøb.

- Væksten på lang sigt vil være drevet af en meget systematisk tilgang til forretningsudvikling, sagde Charl van Zyl mandag aften ifølge Børsen.

.\\˙ MarketWire