Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Matas, Nordea og Vestas

10/1 06:32

BØRSEN

B&O SER MOD FRAGT MED FLY OG TOG EFTER KAOS I DET RØDE HAV

Angrebene i Det Røde Hav får nu danske selskaber til at afsøge alternativer til søtransport. I B&O er man klar til at vælge en hurtigere løsning, hvis kunderne mangler varer på lagrene. (Forside, side 6-7)

ENERGISELSKABER VIL SKYDE MILLIARDER I DANSKE SOLCELLEPARKER

Andel og Better Energy har indgået et nyt partnerskab om at opføre op mod 15 nye solcelleparker i Danmark. Det vil kræve en tocifret milliardinvestering. (Side 4)

TOPCHEFS NARKOMISBRUG BEKYMRER PENSIONSSELSKAB

Trods afdækning af Elon Musks udbredte indtag af narkotika holder danske pensionsselskaber fast i deres Tesla-aktier. "På den ene side er Musk jo uden tvivl en dygtig og visionær leder, men han er også meget excentrisk, og hvis det er under indflydelse af stoffer, så er det jo selvsagt bekymrende," siger Anders Schelde, finansdirektør hos Akademikerpension, der ejer Tesla-aktier for 120 mio. kr. (Side 8)

MATAS OPJUSTERER EFTER "FEJLFRIT" JULESALG

Matas skruer op forventningerne til året efter en rekordhøj omsætning i tredje kvartal. Julesalget forløb strålende med milepælspræstationer og stærke resultater. (Side 8)

FLERE PENSIONSSELSKABER HAR NU GENVUNDET TAB

Flere pensionsselskaber har nu genvundet de store tab, der var på markederne i 2022. De er afløst af et ualmindeligt godt år i 2023, hvor der igen har været pæne afkast til pensionsopsparere. (Side 10)

MEDICINALKÆMPER ANGRIBER RIGIDE UDLÆNDINGEREGLER – DE ER SKADELIGE FOR DANMARK

Hvis Danmark skal være globalt førende inden for udvikling af nye medicinalprodukter, er der brug for et politisk opgør med regler for indrejse af udenlandsk arbejdskraft. Det mener direktørerne i Danmarks største fonde, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden. (Side 12-13)

OECD TIL DANMARK: STRAM OP PÅ TIDLIG PENSION

Tidligt exit fra arbejdsmarkedet kan være en bombe under dansk økonomi, advarer OECD. (Side 16)

INVESTORER VENTER HØJ VÆKST PÅ BUNDLINJERNE I 2024

Forventningerne til indtjeningsvæksten er skruet kraftigt i vejret, i takt med at renten er faldet. Investorer er skeptiske i forhold til, om det kan holde. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDEAS KONTROL MED RUSSISK KUNDE VAR UTILSTRÆKKELIG OG DE ANSATTE VIDSTE DET

Fortrolige dokumenter viser, at Nordea-ansatte udmærket var klar over, at banken ikke havde styr på de store pengestrømme fra en russisk kunde. Nye oplysninger viser, at kunden havde forbindelse til et stort hvidvasknetværk med tråde til den russiske magtelite. (Forside, side 4-5)

NY LUFTHAVNSCHEF LOVER NEMMERE SIKKERHEDSKONTROL OM FÅ ÅR

Københavns Lufthavns nye topchef har godt nyt på vej til passagererne. Snart er det slut med at hive iPads og tandpasta op af håndbagagen. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REGERINGEN BLOKERER FOR SIN EGEN DRØM AF EN KLIMALØSNING

En ny rapport kritiserer politikerne for at stå i vejen for en dansk satsning på biokul, som ellers er udpeget som et helt centralt værktøj i en to år gammel aftale om klimareduktioner i dansk landbrug. (Forside, side 4)

MATAS OPJUSTERER EFTER ET GODT JULESALG

Mens dele af detailhandlen melder om pres på salget, så har endnu en af de store kæder haft succes med julehandlen. Børsnoterede Matas Group rapporterer om større vækst end forventet i koncernens butikker. (Side 2)

PENSIONSSELSKABER FORUDSER FLERE SYGEMELDTE MED STRESS I 2024

Danskerne forventer et større arbejdspres i år, og i både Velliv, Danica og PFA forudser man flere stresssygemeldinger. (Side 6-7)

OECD: NED MED SKATTEN PÅ ARBEJDE OG OP MED BOLIGBESKATNINGEN

Der er brug for reformer, hvis dansk økonomi skal leve op til sit potentiale, konkluderer OECD i en ny rapport. (Side 10)

VESTAS’ TOPCHEF SLÅR TRUMP-FRYGT I JORDEN

Et rædselsfuldt 2022 er for Vestas’ vedkommende blevet afløst af et stærkt 2023 på ordrefronten, da massiv statsstøtte har gjort det amerikanske marked brandvarmt. En rigtig positiv nyhed, slår Vestas topchef, Henrik Andersen, fast, men Donald Trump spøger i kulissen. (Side 11)

INGEN VOLDSOM INFLATIONSRISIKO TRODS ANGREB PÅ FRAGTSKIBE

Mere uro, angreb på fragtskibe og omlægninger af fragtruter er nu virkeligheden i Mellemøsten. Det har skabt frygt for, at dyrere fragt igen går hånd i hånd med høj inflation. Men inflationstruslen fra den kant virker begrænset. (Side 16)

.\\˙ MarketWire