Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo fester for fuld tryk trods sure asiatiske markeder

10/1 06:32

Der er stor divergens på de asiatiske aktiemarkeder onsdag, hvor de japanske aktier har nået et 34-årigt toppunkt, mens de øvrige asiatiske aktier er tæt på det laveste niveau i en måned, inden de amerikanske inflationsdata offentliggøres torsdag.

Analytikerne vurderer, at de amerikanske forbrugerpriser vil være afgørende for, hvordan markederne klarer sig på kort sigt, men med en bias for et storudsalg, hvis prisstigningerne viser sig større end ventet.

Samtidig ses der frem mod starten på den amerikanske regnskabssæson senere på ugen, som vil vise, hvordan virksomheder har klaret sig i det eleverede prismiljø.

- Opmærksomheden flyttes gradvist til den kommende regnskabssæson for at få indsigt i virksomheders vækstudsigter. Mega-cap teknologivirksomheder er især udsat for granskning på grund af deres betydelige indflydelse og betydelige vægt i S&P 500, siger analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier falder 0,5 pct., mens de amerikanske aktiefutures viser tegn på marginale udsving i de store aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo fortsætter Nikkei-indekset, som havde sit bedste år i et årti i 2023, med at stige og er nået pænt over 34.000 for første gang siden 1990.

- Trods en blandet afslutning på det amerikanske marked, der ikke giver mange spor at gå efter, starter det japanske marked med fremgang, der forlænger stigningerne, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Det er de store eksportører, der fører an i stigningerne godt hjulpet af en svagere yen.

Nikkei 225 stiger 2,0 pct., og Topix-indekset øger 1,4 pct.

De øvrige markeder står i skarp kontrast til udviklingen i Tokyo. I Hongkong ligger Hang Seng-indekset ud med en drop på 0,4 pct., Shanghai Composite og CSI 300 falder begge 0,2 pct., og i Taiwan dykker Taiex-indekset 0,3 pct.

Samme negative udvikling ses i Seoul, hvor Kospi-indekset falder 0,7 pct. og i Singapore, hvor Strait Times-indekset falder 1,0 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney er kort før lukketid faldet 0,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+2,0
Topix+1,4
Hongkongs Hang Seng-0,4
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex-0,3
Sydkoreas Kospi-0,7
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI-1,0
Sydney ASX 200-0,7

.\\˙ MarketWire