Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomi/Devere: Angreb i Det Røde Hav kan udløse anden bølge af inflation

12/1 09:49

Konflikten i Det Røde Hav kan udløse en anden bølge af inflation i 2024, advarer topchefen for rådgivningsvirksomheden Devere, Nigel Green, i en kommentar.

Seneste nye i den sag er det angreb, som USA og Storbritannien har gennemført henover natten til fredag på lokationer med forbindelse til Houthi-bevægelsen.

Det blev sat i værk, efter at den iransk-støttede gruppe trodsede en advarsel om at stoppe med at angribe skibe i Det Røde Hav.

Angrebene på skibe, der sejler på så kritisk en rute, har ifølge Nigel Green øget frygten for forstyrrelser i den globale forsyningskæde.

Konsekvensen kan blive forsinkelser, øgede forsendelsesomkostninger og potentiel mangel på varer, hvilket påvirker økonomier over hele verden.

Nigel Green pointerer, at den globale handel er stærkt afhængig af effektiv transport af varer gennem maritime ruter, så en enhver afbrydelse i Det Røde Hav kan få "vidtrækkende konsekvenser".

- Afbrydelsen af den globale handel i Det Røde Hav vækker bekymring for et potentielt inflationspres. Forstyrrelser i forsyningskæden fører typisk til øgede omkostninger til transport, produktion og distribution, som i sidste ende kan blive sendt videre til forbrugerne.

- Hvis disse forstyrrelser fortsætter, kan de potentielt udløse en anden inflationsbølge i år, hvilket kan skabe udfordringer for centralbanker og politiske beslutningstagere globalt, siger Nikel Green.

.\\˙ MarketWire