Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Investorer fortsætter i generel positiv stemning på amerikansk helligdag

15/1 06:32

De asiatiske aktieinvestorer åbner ugen med en vis portion optimisme, men volumen er begrænset, da de amerikanske finansielle markeder er lukket for Martin Luther King Day.

Investorerne fokuserer i stedet på politiske fremskridt i kongressen i Washington med en midlertidig budgetlov, der skal afværge en regeringsnedlukning, samt den amerikanske regnskabssæson, der ruller videre med tal fra Goldman Sachs og Morgan Stanley i ugens løb.

Samtidig ses der frem til kinesiske BNP-data og amerikansk detailsalg onsdag.

De amerikanske aktiefutures indikerer små stigninger på under 0,1 pct. i de store aktieindeks, når markedet i New York genåbner tirsdag.

Det japanske Nikkei-indeks snuser til 36.000 for første gang siden det store krak i slutningen af 1989. Indekset har haft en hæsblæsende start på året, hvor startniveauet var 32.800.

Blandt de store aktier er der et plus til Kawasaki Kisen på 4,6 pct., mens Mitsui O.S.K. Lines handles 2,9 pct. højere.

Samme udvikling sker for Hitachi, der stiger 2,2 pct. og Mitsubishi Heavy Industries, der øger 2,6 pct.

Nikkei 225 stiger 1,2 pct., og Topix-indekset øger 1,3 pct.

De kinesiske aktieindeks ligger med stigninger på fastlandet, mens stemning forbliver afdæmpet på Hong Kong Stock Exchange.

Den kinesiske centralbanks overraskede markederne ved at fastholde renten uændret, da der blev pumpet ekstra likviditet ud via mellemfristede lån.

- People's Bank of China valgte at fastholde renten på trods af det stærke deflationspres. Fokus er skiftet til effektiviteten af pengepolitikken, og dagens fastholdelse betyder, at chancen for en nedsættelse af reservekravsprocent i februar er højere, vurderer analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Fastholdelsen sendte umiddelbar de kinesiske aktier ned, men udviklingen er vendt 180 grader rundt i Shanghai, hvor Shanghai Composite og CSI 300 stiger henholdsvis 0,4 pct. og 0,2 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong falder 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,2
Topix+1,3
Hongkongs Hang Seng-0,2
China Shanghai Composite+0,4
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensex+0,9
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire