Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks japanske konkurrenter brager i vejret efter stigende fragtrater og endnu et angreb

15/1 06:49

De asiatiske containerrederier stiger mandag morgen stort, efter at spotraterne på fragt fra Shanghai til resten af verden fredag steg til højeste niveau siden september 2022.

Det sender mandag morgen japanske Nippon Yusen i rekordhøjt niveau, mens Mitsui OSK stiger til højeste niveau siden juni 2008. Også Kawasaki Kisen er i vælten og stiger over 9 pct.

Konflikten i Det Røde Hav fortsætter, og seneste nyt er, at et amerikansk kampfly har nedskudt et krydsermissil, der blev affyret fra områder styret af Houthi-bevægelsen i Yemen. Missilet blev affyret mod krigsskibet USS "Laboon", der befinder sig i den sydlige del af Det Røde Hav.

Det oplyser den amerikanske centralkommando.

Natten til lørdag udførte amerikanerne endnu et missilangreb på Houthi-bevægelsen i Yemen. Det kommer i kølvandet på fredagens melding om et amerikansk-britisk angreb i Yemen.

En lang række kommercielle skibe - herunder to Mærsk-skibe - er blevet angrebet eller forsøgt angrebet på Det Røde Hav gennem den seneste periode, efter at Houthierne har erklæret alle skibe med forbindelse til Israel for fjender.

Det har siden slutningen af december sendt fragtpriserne i vejret.

Mærsks B-aktie faldt fredag 0,4 pct. til 13.045 kr.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling mandag:

Rederi
Udvikling i procent fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
+4,5
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)
+9,8
Nippon Yusen KK (Tokyo)+4,1
HMM (Sydkorea)
-0,5
Evergreen Marine (Taiwan)
+1,0
Cosco Shipping (Hongkong)
+2,9
Orient Overseas (Hongkong)
+2,2

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire