Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Morgan Stanley ser gode muligheder for stærk amerikansk regnskabssæson

16/1 11:08

Den amerikanske storbank Morgan Stanley ser gode muligheder for, at indtjeningen i de amerikanske selskaber vil overgå forventningerne pænt i fjerde kvartal.

Men aktiekursudviklingen i 2024 vil også fortsat i vid udstrækning blive drevet af udviklingen i renterne, lyder det ifølge Bloomberg News fra bankens strateger.

- Som 2024 skrider frem, ser vi aktiepriserne være mere afhængige af vækstudfaldet, selv om rentevolatiliteten sandsynligvis fortsat vil være en driver, der er værd at holde øje med gennem året, skriver Morgan Stanleys strateger anført af Mike Wilson, der er chefstrateg og investeringsdirektør for banken i USA, ifølge nyhedsbureauet i et notat.

Ifølge Morgan Stanley er konsensusestimaterne for indtjeningen per aktie i de amerikanske selskaber i fjerde kvartal faldet med 7 pct. over de seneste tre måneder. For hele 2024 er estimaterne faldet 1 pct.

Det betyder, at konsensusestimaterne nu peger på et mere eller mindre fladt fjerde kvartal, men her venter Morgan Stanley, at der er gode forudsætninger for, at den faktiske indtjening per aktie kan overgå forventningerne med en midt encifret procentsats.

Strategerne peger dog også på, at tidligere kvartalers udvikling har vist, at aktiekursreaktionerne har været afdæmpede på trods af stærke resultater.

Morgan Stanley venter, at medicinalsektoren, teknologisektoren og sektoren for kommunikationsservice vil levere den højeste indtjeningsvækst i 2024.

Mike Wilson og Morgan Stanley forblev gennem 2023 relativt pessimistisk omkring de amerikanske aktier, selv om de leverede stor fremgang gennem hele året.

.\\˙ MarketWire