Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos vækstmarkeder kan vokse til over 1000 mia. kr. i 2030 - børshus gentager underperform

16/1 12:08

Der er udsigt til massiv medvind på Novo Nordisks primære vækstmarkeder for GLP-1-medicin til behandling af type 2-diabetes og fedme i de kommende år, vurderer Jefferies.

Børshuset venter, at den omsværmede lægemiddelkategori kan nå et salg på over 1000 mia. kr. i 2030, men gentager ikke desto mindre sin negative anbefaling "underperform" af Novo Nordisk med et uændret kursmål på 465 kr.

Det svarer til et negativt potentiale på over 35 pct. sammenlignet med børskursen tirsdag formiddag, hvor Novo-aktien falder 0,1 pct. til 724,60 kr.

Markedet for GLP-1-medicin domineres i dag af Novo og amerikanske Eli Lilly, men flere stoffer fra andre medicinalselskaber kan være på vej, og Novos værdiansættelse afspejler ifølge Jefferies allerede den imponerende vækst samt Novos greb om GLP-1-markedet.

OVER 150 MIO. PATIENTER

Jefferies er til gengæld ikke i tvivl om, at kategorien for GLP-1-medicin vil vinde hastigt frem i de kommende år.

- Vi er fortsat optimistiske med hensyn til GLP-1-markedet og forudser et salg på verdensplan på cirka 150 mia. dollar på tværs af type 2-diabetes og fedme i 2030 med fedmesalget på over 60 mia. dollar på grund af øget brug.

- På trods af vores optimistiske holdning til GLP-1-markedet mener vi fortsat, at de nuværende multipler allerede afspejler en imponerende vækst, store overskud og de betydelige markedsandele for Novo, skriver børshuset.

Jefferies har i sine estimater indregnet, at antallet af amerikanere, der benytter GLP-1-medicin, vil være mere end femdoblet til 33 mio. i 2030 fra estimeret omkring 5,5 mio. patienter i dag.

I resten af verden ventes 118 mio. patienter at bruge GLP-1-midler i 2030, så antallet af patienter på verdensplan til den tid vil være større end 150 mio.

To tredjedele af markedet målt i værdi vil dog til den tid stadig være i USA, hvor Jefferies forudser langt højere priser. Samlet venter Jefferies, at markedet for GLP-1-medicin vil være vokset til lige over 100 mia. dollar i USA i 2030 og til over 52 mia. dollar i resten af verden.

.\\˙ MarketWire