Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Optimismen om amerikanske aktier er på sit højeste siden 2021

16/1 12:39

Optimismen om amerikanske aktier har ikke været større siden 2021. Det viser Bank of Americas seneste undersøgelse blandt en række store kapitalforvaltere ifølge Bloomberg News.

Ifølge storbanken venter 79 pct. af de adspurgte, at verdensøkonomien lander blødt oven på den seneste stramningscyklus for centralbankerne.

Samtidig hersker der "rekordstor optimisme" om kommende rentenedsættelser fra centralbankerne, og de fleste respondenter i undersøgelsen mener, at aktier i øjeblikket er det bedste aktiv, når det kommer til at lukrere på udsigten til lempelser af pengepolitikken.

Undersøgelsen rimer fint på de seneste par måneders optur på det amerikanske aktiemarked, skriver Bloomberg.

I undersøgelsen melder respondenterne samtidig om vigende skepsis over for de kommende årsregnskaber fra de børsnoterede selskaber.

Blot 21 pct. af respondenterne mener, at overskuddene vil skrumpe i de kommende 12 måneder. Det er det laveste niveau siden februar 2022 og et fald fra 26 pct. i Bank of Americas seneste undersøgelse i december.

Bank of Americas rundspørge blev gennemført i perioden den 5. til den 11. januar blandt 221 kapitalforvaltere med samlet 589 mia. dollar, eller 4035 mia. kr., under forvaltning.

.\\˙ MarketWire