Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma sætter rekord for syvende børsdag på stribe

16/1 17:05

Zealand Pharma fortsatte tirsdag de positive takter og satte rekord for syvende børsdag på stribe - denne gang efter et rygklap fra Morgan Stanley.

Den amerikanske storbank har løftet sit kursmål for biotekaktien til 450 kr. fra 439,20 kr. Selv om det stadig kun berettiger til den neutrale anbefaling "ligevægt" hos den amerikanske storbank, udbyggede Zealand den seneste tids vinderstime til nu ni børsdage og sluttede med et plus på 1,2 pct. til 439,40 kr.

Samlet er aktien dermed steget næsten 26 pct. på bare ni børsdage.

Biotekselskabet arbejder på flere lægemiddelkandidater til behandling af svær overvægt, og har i den senere tid nydt godt af stigende bevågenhed både herhjemme og internationalt blandt andet på grund af Novo Nordisks store succes med vægttabsmidlet Wegovy.

Blandt andet formåede Zealand i sidste uge, at rejse 1,45 mia. kr. via salg af nye aktier. Kapitalforhøjelsen skete på foranledning af to fonde - én fra USA og én med base i Storbritannien - som selv havde henvendt med tilbud om at købe aktier, oplyste Zealand til MarketWire.

Og mod slutningen af sidste uge blev Zealand nævnt som et muligt partneremne for den amerikanske medicinalkæmpe Pfizer, hvis ikke Pfizer får held til at slå igennem med sin egen vægttabskandidat, Danuglipron. Det var Bloomberg Intelligence, der bragte spekulationerne.

.\\˙ MarketWire