Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, Carlsberg og Novo Nordisk

17/1 06:32

BØRSEN

MILLIARDFORVALTERE: DENNE FAKTOR VIL DRIVE AFKASTET I ÅR

Milliardforvaltere har skruet ned for aktier og obligationer. Nu retter de blikket mod den amerikanske centralbank, viser rundspørge fra Bank of America. (Side 2)

60 MIA. FOSSET UD AF DANSKE INVESTERINGSFONDE PÅ TO ÅR

Højere renter og markedsuro er blandt årsagerne til, at 60 mia. kr. nu er strømmet væk fra danske investeringsfonde de seneste to år. (Side 4)

CARLSBERG BLIVER MEDEJER AF MIKKELLER

Efter en række svære år tager specialbryggeriet Mikkeller endnu en investor, Carlsberg, ind i ejerkredsen. "Men det er mig, der bestemmer," siger stifter og adm. direktør Mikkel Bjergsø. (Side 6-7)

STORBANKER: ØRSTED KAN UNDGÅ EN KAPITALUDVIDELSE

En barberet investeringsplan, et reduceret udbytte og frasalg kan sikre, at Ørsted undgår en kapitaludvidelse, vurderer storbankerne Bank of America og Deutsche Bank. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK PÅ TOPPEN: SATSER NU PÅ MEDICIN DER SKAL FOREBYGGE FEDME

Med to kursrekorder siden nytår ser Novo Nordisks eventyr ud til at fortsætte ind i 2024. Med Wegovy er den danske medicinalkoncern med til at ændre holdningen til behandling af kroniske sygdomme, og allerede nu har Novo rettet sigtet mod nye mål: At finde frem til dem, der har særlig risiko for svær overvægt, og producere en behandling, der virker forebyggende. (Forside, side 4)

BERLINGSKE MEDIAS OVERSKUD RAMT AF KRISE PÅ B.T.

B.T., som siden årsskiftet 2022/23 udelukkende er udkommet digitalt, står foran at skulle spare 9,2 millioner kroner efter et år med underskud. (Side 10)

CARLSBERG KØBER ANDEL AF MIKKELLER

Det danske bryggeri Mikkeller, der er kendt for sine specialøl, får inden længe erfarne kræfter i ryggen. En aftale er blevet indgået med Carlsberg, der køber 20 pct. af bryggeriet. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EFTER ET RÆDSELSÅR VEJRER HAVVINDINDUSTRIEN MORGENLUFT

Efter et forfærdeligt 2023 med milliardstore underskud og droppede havvindprojekter byder det nye år på medvind. Copenhagen Infrastructure Partners, storbanken UBS og analysehuset Wood Mackenzie er enige om at se lyst på det nye år på branchens vegne. Årsagen er ikke mindst udsigten til rentefald, som vægter højt i en industri med tunge investeringer. (Forside, side 4-5)

CARLSBERG KØBER OP I MIKROBRYGGERIET MIKKELLER

I flere år har Mikkeller tabt penge på sine ellers populære specialøl. Underskuddet toppede på minus 54,8 mio. kr. for regnskabsåret 2022. Men nu skal der andre boller på øl-suppen. Stifter og administrerende direktør, Mikkel Bjergsø, har solgt 20 pct. af mikrobryggeriet til Carlsberg. (Side 2)

SAXO BANK STARTER PRISKRIG PÅ DANSKERNES INVESTERINGER

Saxo Bank sænker priserne på aktiehandlen. Det er for at sikre nemmere adgang til investeringer, men også for at vise tænder i konkurrencen om de danske investorer. (Side 3)

HØJE RENTER TAGER BRODDEN AF NYKREDITS PRISKRIG

Banker, der samarbejder med Nykredit, kan nu tilbyde realkreditlån med bidragssatser, der er op til 19 pct. billigere end konkurrenternes. De seneste års økonomiske udvikling gør den fordel mindre afgørende. (Side 8)

ØKONOMER I DAVOS AFBLÆSER TIDEN MED LAVE RENTER

Centralbankerne er blevet mere påpasselige, lyder det fra vicedirektør i IMF, mens topchef i teknologikæmpen Cisco vil blive bekymret, hvis renterne lander på nul igen. (Side 9)

.\\˙ MarketWire