Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Lagarde med opsang: For optimistiske markeder hjælper ikke i kampen mod inflation

17/1 08:41

Inflationen er stadig ikke, hvor Den Europæiske Centralbank gerne vil have den. Det er budskabet fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, onsdag på topmødet World Economic Forum under et interview med Bloomberg News.

Her siger Lagarde desuden, at for optimistiske markeder ikke hjælper ECB i kampen mod inflationen.

- Det hjælper ikke vores kamp mod inflation, hvis forventningerne er skruet sådan sammen, at de er alt for høje i forhold til, hvad der vil ske, siger Lagarde.

Tidligere på ugen viste Bloombergs månedlig rundspørge blandt økonomer, at økonomerne forudser fire rentenedsættelser i år på hver 25 basispoint og derved er mere forsigtige end finansmarkederne, der har indregnet seks rentenedsættelser i år fra ECB.

Lagarde vil derudover ikke kommentere på finansmarkedernes forventninger til ECB's renter.

Overordnet har Lagarde dog stadig tillid til, at inflationen vil nå ECB's målsætning på 2 pct. på mellemlangt sigt. Men banken kan ikke erklære inflationskampen for vundet, før at inflationen har vist sig at nå det niveau på bæredygtig vis.

Og der hersker ifølge Lagarde stadig usikkerheder i forhold til, hvordan lønudviklingen, virksomhedernes overskudsgrader, forsyningskæder og energipriserne vil påvirke prisstigningstakten i den kommende tid.

.\\˙ MarketWire