Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ny Mærsk-partner: Opbrud i Mærsk-alliance gav nye muligheder

17/1 15:33

Det gav pludselig nye muligheder, da Mærsk i januar sidste år meddelte, at rederiets alliance med MSC, 2M-alliancen, ville ophøre i 2025.

Det siger Hapag-Lloyds topchef Rolf Habben Jansen på et pressemøde, efter at Mærsk og Hapag-Lloyd mandag har meddelt, at de to rederier kommer til at samarbejde fra februar 2025 gennem partnerskabet "Gemini Cooperation".

De to rederier har ligget i forhandlinger i flere måneder, fortæller topchefen.

- Det blev meget klart, at hvis vi vil være den bedste på kvalitet, skal vi levere bedre operationel kvalitet, og så har vi brug for et partnerskab, siger Rolf Habben Jansen.

Han understreger, at Hapag-Lloyds fundamentale strategi ikke har ændret sig. Rederiet vil øge sin rettidighed, være mere konkurrencedygtige på omkostninger og nedbringe rederiets udledninger.

- Når man tænker på alt det, tænker man på, hvordan det kan lade sig gøre. Opbruddet i 2M gav nye muligheder, lyder det fra topchefen.

Det nye partnerskab betyder, at Hapag-Lloyd har måtte forlade alliancen THE Alliance. Her blev partnerne i alliancen orienteret onsdag - samme dag, som Gemini Cooperation blev offentliggjort.

Hapag-Lloyd har været en del af THE Alliance siden 2017 og tidligere meddelt, at rederiet så sig selv være en del af alliancen til 2030.

Det tyske rederiet skal ikke betale noget for at udtræde af alliancen, meddeler Rolf Habben Jansen, da bindindsperioden på 3 år er overstået, og da man samtidig har overholdt varselsfristen på 12 måneder.

Det er ifølge topchefen ikke planen for nuværende, at der skal være andre medlemmer i det nye samarbejde med Mærsk.


.\\˙ MarketWire