Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Samsung, Airbus og Bayer

18/1 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

GLOBALE AKTIER FALDER EFTER SVINDENDE HÅB OM TIDLIGE RENTENEDSÆTTELSER

De globale aktie- og obligationsmarkeder trak sig onsdag tilbage, da investorerne nedjusterede forventningerne om hurtige rentenedsættelser i eurozonen, Storbritannien og USA. Det verdensomspændende frasalg kom efter, at formanden for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, signalerede, at renten først vil falde til sommer frem for i foråret. (GLOBAL STOCKS DROP AS HOPES FADE FOR EARLY RATE CUTS)

SAMSUNG VIL BRUGE KUNSTIG INTELLIGENS FOR AT GENOPLIVE STAGNERENDE SMARTPHONEMARKED

Samsung Electronics har lanceret smartphones, der er i stand til at køre generative kunstig intelligens-funktioner, i håb om at teknologien vil genoplive et marked, der havde det værste år i et årti i 2023. (SAMSUNG TURNS TO AI TO REVIVE STAGNANT SMARTPHONE MARKET)

AFTALE MELLEM HAPAG-LLOYD OG MAERSK SIGNALERER OMVÆLTNINGER I GLOBALE SHIPPINGALLIANCER

To af verdens største containerrederier har annonceret et nyt partnerskab i en større omformning af industriens kommercielle relationer. Danske Mærsk og tyske Hapag-Lloyd vil etablere et "nyt langsigtet operationelt samarbejde" fra februar 2025. (HAPAG-LLOYD MAERSK DEAL SIGNALS SHAKE-UP IN GLOBAL SHIPPING ALLIANCES)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

USA VIL SANDSYNLIGVIS PÅLÆGGE HØJERE BØDER FOR EKSPORTKONTROLOVERTRÆDELSER

Virksomhederne bør ifølge amerikansk topembedsmand forvente meget højere bøder for overtrædelser af eksportkontrol, der er blevet udvidet i takt med, at USA forsøger at begrænse Ruslands og Kinas evne til at skaffe visse teknologier. (U.S. LIKELY TO LEVY HIGHER PENALTIES FOR EXPORT-CONTROL VIOLATIONS)

PROBLEMATISK BOEING 737 MAX 9-DEL BLEV PRODUCERET I MALAYSIA

Den Boeing 737 MAX 9-dør, der blæste ud under Alaska Airlines-flyvning tidligere på måneden, blev fremstillet i Malaysia. Det fremhæver kompleksiteten af Boeings forsyningskæde efter år med øget outsourcing af komponent-produktion. (BOEING 737 MAX 9 PART IN PLANE BLOWOUT WAS MADE IN MALAYSIA, OFFICIAL SAYS)

VERIZON TAGER TAB PÅ 5,8 MIA. DOLLAR PÅ FORRETNINGSENHED

En strategisk gennemgang får Verizon Communications til at sænke sine økonomiske prognoser og revidere sit skøn over enhedens samlede værdi. virksomheden foretager en 5,8 mia. dollar stor goodwill-nedskrivning relateret til Verizon Business Group, som har kæmpet med faldende resultater.. (VERIZON TO BOOK $5.8 BILLION CHARGE ON BUSINESS UNIT)

THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

AIRBUS TRÆKKER FRA PROBLEMRAMTE BOEING

Kvalitetskontrol er blevet afgørende for Airbus, der anses som "kompetent" i rivaliseringen med Boeing. Airbus har cementeret sin position som verdens største flyproducent for femte år i træk og leveret flere fly og sikret flere ordrer end Boeing i 2023. (AIRBUS IS PULLING AHEAD AS BOEING’S TROUBLES MOUNT)


THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

CHOKSTIGNING I INFLATIONEN SKYDER HÅB OM TIDLIGE RENTENEDSÆTTELSER NED

FTSE 100 faldt med 2 pct., efter at en uventet stigning i inflationen skød en hvid pind efter håbet om en tidlig rentenedsættelse. Aktieudsalget kom efter, at officielle data viste, at den årlige vækst i forbrugerpriserne var steget til 4 pct. i december. (SHOCK RISE IN INFLATION HITS HOPES FOR EARLY RATE CUTS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

BAYER PLANLÆGGER "BETYDELIGE REDUKTIONER AF ARBEJDSSTYRKEN" I TYSKLAND

Bayer har annonceret en "betydelig reduktion af arbejdsstyrken" i Tyskland, uden at nævne et specifikt tal. Jobnedlæggelsen implementeres i de kommende måneder og være afsluttet senest ved udgangen af 2025. Bayer beskæftiger i øjeblikket omkring 22.000 mennesker i Tyskland. ( BAYER PLANT „ERHEBLICHEN PERSONALABBAU“ IN DEUTSCHLAND)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPANSK FLYVENDE CYKEL-START-UP A.L.I. TEKNOLOGI INDGIVER KONKURSBEGÆRING

Den Tokyo-baserede startup, der udvikler svævende cykler, har indgivet en konkursbegæring med en gæld på 1,17 mia. yen. Startup havde til formål at spille en nøglerolle i et forventet "flyvende mobilitetssamfund." (JAPANESE FLYING BIKE STARTUP A.L.I. TECHNOLOGIES FILES FOR BANKRUPTCY)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

HUAWEI SØSÆTTER NY SMART-CAR ENHED TIL AT DÆKKE UDSTYR OG AI-LØSNINGER

Den amerikansk sanktionerede teleudstyrsgigant Huawei Technologies øger ambitionerne inden for bilindustrien. Koncernen har oprettet et nyt smart-car bilfirma i forlængelse af det tidligere annoncerede joint venture med den kinesiske statsejede bilproducent Changan Automobile. (HUAWEI SETS UP NEW SMART CAR UNIT TO COVER EQUIPMENT AND AI SOLUTIONS)

.\\˙ MarketWire