Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Mærsk, Parken og Danske Bank

18/1 06:32

BØRSEN

ERHVERVSMINISTER FINDER STØTTEKAPLØB TOTALT ØDELÆGGENDE

Regeringen opfinder en ny dansk milliarddyr statsstøtte, mens erhvervsministeren kalder andre landes støtteordninger for "usunde" og "ødelæggende". (Forside, side 6-7)

MÆRSK INDGÅR SAMARBEJDE MED HAPAG-LLOYD

Det nye samarbejde mellem Mærsk og Hapag-Lloyd er et udtryk for et opbrud med den alliancestruktur, der hidtil har været i shippingindustrien, mener analytiker. (Side 2)

ECB SER FØRST RENTEDYK TIL SOMMER

Den Europæiske Centralbanks topchef, Christine Lagarde, åbner døren for, at den første rentenedsættelse kan komme til sommer. Men i samme åndedrag forsøger hun at dæmpe investorernes høje forventninger til store rentenedsættelser. (Side 8)

CHEFANALYTIKER SER RISIKO FOR "GRIMT" SCENARIE I KINA

Det kan godt være, at kinesisk økonomi krydsede målstregen og nåede sit officielle vækstmål i 2023, men herfra stopper det også med gode nyheder fra verdens næststørste økonomi. For hvis det kinesiske forbrug for alvor taber pusten, bliver det svært at få væksten op på 5 pct. igen. (Side 12)

VOLDSOMME KURSTAB I KINA: INVESTORER TVIVLER PÅ BEDRING

Det kinesiske aktiemarked er kastet ud i bratte kursfald, CSI 300-indekset, der følger de største kinesiske aktier fra børserne i havnebyerne Shanghai og Shenzhen, har tabt 21,8 pct. på et år. Endnu værre ser det ud i Hongkong, hvor Hang Seng-indekset er droppet 29,5 pct. på et år. (Side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

FC KØBENHAVN INDGÅR EN HISTORISK SPONSORAFTALE MED SPORTSGIGANTEN ADIDAS

En ny aftale med Adidas sender FC København op i eksklusivt selskab. Det sker efter flere års massiv fremgang i både fodbolden og forretningen. (Forside, side 6-7)

CHEFSTRATEG MED VOLDSOM MELDING OM KINESISKE AKTIER

Tilliden til de kinesiske myndigheder er væk, og folk vil ud af kinesiske aktier, uanset hvor billige nogle af aktierne ser ud. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSCHEFER VIL VÆLTE TØVENDE BESTYRELSESFORMÆND

Hvis store klimabelastende selskaber ikke har en troværdig plan for en grøn omstilling, erklærer Akademikerpension og Sampension sig klar til at vælte selskabernes magtfulde bestyrelsesformænd. (Forside, side 6-7)

ANALYTIKERE NEDJUSTERER DANSKE BANKS FORVENTEDE TAB

Danske Bank har offentliggjort nye estimater for, hvordan aktieanalytikerne forventer, at banken vil klare sig i år. (Side 2)

MÆRSKS NYE ALLIANCE VIL ADRESSERE KUNDERNES ØMME PUNKT

Danske Mærsk og tyske Hapag-Lloyd indgår fra næste år en langsigtet alliance med fokus på pålidelighed. Der er et stærkt strategisk og kulturelt match, men spørgsmålet er, om kunderne vil betale for pålidelighed. (Side 4-5)

TO DANSKE BRANDS BLANDT VERDENS MEST VÆRDIFULDE

Novo Nordisk og Lego er to af de 500 brands i verden, som vurderes at være mest værdifulde i ny analyse. Førstnævnte er ny i klubben efter stor succes i 2023. (Side 5)

KINAS ØKONOMI FORTSÆTTER SIN NEDTUR

Kina nåede lige præcis sit vækstmål for 2023. Men landets økonomi er ikke kommet sig efter hverken pandemien eller boligsektorens gældskrise. (Side 9)

.\\˙ MarketWire