Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stærkt detailsalg reducerer væddemål på amerikansk rentesænkning i marts

18/1 06:34

Detailsalget i USA var overraskende stærkt i december med en stigning på månedsbasis på 0,6 pct. mod ventede ifølge Bloomberg News 0,4 pct.

Uden benzin- og bilsalget var fremgangen også på 0,6 pct., hvor 0,3 pct. var forventningen hos økonomerne.

Den stærke aflæsning fra detailsektoren sendte onsdag markedsrenterne opad. Især i den korte ende er bevægelsen kraftig med en stigning i den toårige statsrente på 13 basispunkter til 4,35 pct.

Den korte rente er da også mere følsom over for forventningerne til centralbankrenten end den lange, og handelen med rentefutures indikerer da også, at investorerne ikke i samme grad som tirsdag eller i sidste uge satser på en rentenedsættelse allerede til marts.

Sandsynligheden for en rentesænkning allerede til marts er i markedet nu på omkring 55 pct. mod knap 70 pct. tirsdag og næsten 80 pct. fredag. Mandag holdt amerikanerne fri i anledning af Martin Luther King Jr. Day.

Samtidig indregner markedet nu også "kun" med knap seks rentenedsættelser af hver 0,25 pct.point i 2024 til en slutrente på 3,93 pct. Tirsdag var forventningen mindst seks nedsættelser til 3,75 pct. til december og fredag næsten syv lempelser til 3,65 pct. inden nytår.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har ikke hævet sin rente siden sidste sommer, helt præcis siden juli 2023, så rentestramningerne synes at være i bakspejlet. Bankens egen ledelse har desuden i sin seneste kvartalsprognose fra december indikeret, at 2024 vil byde på tre rentelempelser til 4,625 pct. mod de nuværende 5,25-5,50 pct.

Federal Reserve indledte den nu pauserede stramningscyklus i marts 2022, da renten lå i intervallet 0,0-0,25 pct.

.\\˙ MarketWire