Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med risikable boliglån, Carlsberg og kunstig intelligens

19/1 07:09

BØRSEN

BOLIGEJERE SATSER I STOR STIL PÅ DE RISIKABLE BOLIGLÅN

Danske boligejere dropper i høj grad fastforrentede lån for i stedet at optage variable lån, der får ny rente hvert halve år. De nye lån udgør 62 pct. af det samlede udlån. Det øger boligejernes rentefølsomhed og bekymrer Finanstilsynet. (Forside, side 14-15)

EKSPERTER: REDERIER MÅ HOLDE SIG TIL NØDPLANER LÆNGE ENDNU

Missilangreb på containerskibe i Det Røde Hav har fået flere rederier inklusive Mærsk til at sejle syd om Afrika fremfor gennem Suez-kanalen. Uroen forstyrrer de globale forsyningskæder, og ifølge en række eksperter er det svært at forudse, hvornår situationen bliver bedre. (Side 10)

BANK OPJUSTERER CARLSBERG: AKTIEN ER BLEVET FOR BILLIG

Bank of America har opjusteret sin anbefaling af aktier i Carlsberg til "køb" fra en neutral anbefaling. Det skyldes ifølge to af bankens analytikere, at bekymringerne for direktørskiftet, geninvesteringer og voksende konkurrence fra Kina er ude af proportioner. (Side 22)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKERS BILFIRMA UNDERSØGES AF AMERIKANSKE MYNDIGHEDER

Bilselskabet Fisker Inc. med Henrik Fisker i spidsen er blevet ramt af endnu et problem, idet den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed, NHTSA, har indledt en undersøgelse af bilmodellen Fisker Ocean. Det sker på baggrund af klager fra forbrugere om bremseproblemer i modellen. (Side 2)

DANSKE BANKKUNDER RAMMES AF EU'S STØRSTE RENTEHAMMER

Danske banker har hævet deres renter hurtigere og mere end konkurrenterne i eurozonen. Det har som konsekvens, at danske familier betaler 0,4 procentpoint mere af deres disponible indkomst som rentebetalinger til bankerne. Det får erhvervsminister Morten Bødskov (S) og Forbrugerrådet Tænk til at rette kritik mod bankerne. (Side 4)

STORE INVESTORERS TRO PÅ "ROSENRØDT" SCENARIE VOKSER

En Global Fund Manager-undersøgelse foretaget af Bank of America med besvarelser fra 221 institutionelle investorer viser, at 91 pct. regner med, at centralbankerne sænker renterne i løbet af de næste 12 måneder. 8 ud af 10 investorer ser samtidig en blød landing for verdensøkonomien som det mest sandsynlige scenarie i 2024. (Side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

KONSULENTHUS: KUNSTIG INTELLIGENS KAN FRIGIVE 104 MIA. KRONER PÅ TI ÅR

Boston Consulting Group ser mulighed for at spare milliarder af kroner i den offentlige sektor, hvis der indføres kunstig intelligens. Indførelsen af kunstig intelligens kan blandt andet hjælpe med at løse udfordringen med mangel på personale. (Forside, side 2-3)

LÆGE ADVARER MOD NOVOS PLANER OM FEDMEFOREBYGGELSE

Novo Nordisk vil bekæmpe fedme med en forebyggende pille og en videnskabeligt baseret onlineløsning, der kan hjælpe patienten med at ændre livsstil. Det møder kritik fra læge og medicinordfører i DSAM (Dansk Selskab for Almen Medicin), der påpeger, at det bliver vanskeligt at finde ud af, hvem der skal have den forebyggende pille. (Side 6)

.\\˙ MarketWire