Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef advarer om kostbare fejltagelser i hypet amerikanske aktiemarked

22/1 08:40

Efter at det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 fredag nåede sin første rekordlukning i mere end to år, kommer topchefen for rådgivningsvirksomheden Devere, Nigel Green , med en kraftig opfordring til investorerne om at udvise stor forsigtighed.

- Når S&P 500 for første gang i sin 66-årige historie runder 4.800, er det alt for let for investorerne at blive alt for selvsikre og selvtilfredse. Jeg vil foreslå, at de udviser forsigtighed og undgår unødvendige fejl på grund af denne selvtilfredshed, som desværre kan vise sig at være ekstremt kostbar, siger Nigel Green i en kommentar.

Han mener at "markederne løber foran sig selv", at og det med andre ord for hurtigt har taget forskud på eventuelle fremtidig glæder. Her tænkes særligt på forventninger om kommende rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Meget af vanviddet er drevet af en hype om, at Federal Reserve er ved at begynde at sænke renten efter den mest aggressive stramning i generationer. Selv om det måske er tilfældet, kan det ikke understreges nok, at selv om inflationen helt sikkert er faldet fra de højeste niveauer i flere årtier, er den stadig klæbrig, siger Nigel Green.

Han efterspørger klarere beviser på, at inflationen er kommet tilstrækkeligt under kontrol, og han mener også, at aktiemarkedets hastige optur i det lys vil blive fulgt med en vis bekymring hos centralbanken.

Nigel Green advarede for nyligt om en aktiekorrektion i første kvartal som følge af den fortsat manglende klarhed fra de store centralbanker, herunder Federal Reserve, om de pengepolitiske udsigter.

Investorerne bør "spænde selen for turbulens", lød advarslen.

En korrektion defineres typisk som et fald på mindst 10 pct., men mindre end 20 pct. fra det seneste højdepunkt.

Mens det kan være en ubehagelig udvikling for investorer, der er tungt eksponeret i markedet, så kan det skabe muligheder for andre, der gerne vil ind.

- Korrektioner hjælper markederne med at opretholde en balance ved at forhindre overdreven spekulation og uholdbare prisstigninger. De giver overvurderede aktiver mulighed for at tilpasse sig til mere rimelige niveauer, siger Nigel Green, som slutter af med en opfordring til forsigtighed "når det gælder hypen omkring S&P 500's rekordhøjder."

.\\˙ MarketWire