Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Topdanmark, Jyske Bank og Novo Nordisk

24/1 06:32

BØRSEN

INVESTORERNE FANGET I SVINDELSAG

Hundredvis af personer har gennem sejlads-, gastronomi- og erhvervsnetværk investeret i et setup, der skulle kunne give risikofrit afkast gennem sportsbetting. Flere end 400 investorer har tilsammen over 500 mio. kr. i klemme, da investorernes indskudte midler ikke blev investeret. (Forside, side 14-15)

DÅRLIGT VEJR FÅR TOPDANMARK TIL AT VARSLE PRISSTIGNINGER

To faktorer får Topdanmark til at hæve priserne. Især det mere ekstreme vejr vurderes at være kommet for at blive. Derfor opjusterer Topdanmark normalforventningen til vejrskader i fremtiden. (Side 2)

DANSK ENERGISELSKAB VIL SAMARBEJDE MED OLIEGIGANT

European Energy og Total Energies vil sammen jagte muligheder for at opføre havvind. Partnerskabet indgås, efter et år hvor udfordringer i havvindindustrien er blevet tydelige. (Side 4)

JYSKE BANK-TOPCHEF I NORDIC WASTE-DILEMMA

Jyske Banks nye topchef vil gerne have storkunder, men spørgsmålet er, om han er for tæt på den kontroversielle milliardær i Nordic Waste-sagen. På kort sigt handler det bare om 1 mio. kr., som Jyske Bank har lånt til det konkursramte Nordic Waste. Men sagens betydning for banken er større end det. (Side 9)

NOVO NORDISK FÅR SELSKAB AF 100 FEDMERIVALER

Medicinalgiganterne vil have del i væksten på markedet for vægttabsmedicin, og de har blandt omtrent 100 kandidater under udvikling. Når markedet for vægttabsmedicin ventes at nå over 100 mia. dollar under ti år efter, at Novo Nordisk lancerede Wegovy, så vil alle de andre store medicinalgiganter også være med i kampen. (Side 12-13)

KINESISK NEDTUR HAR BIDT SIG FAST – KUN ÉN TING KAN REDDE ØKONOMIEN

Økonomien er ikke ude af problemerne. Og ejendomssektoren er slet ikke ude af problemerne. Så styret i Beijing kommer til at pumpe flere penge ind i kinesisk økonomi i 2024. Væksten er tynget af boligkrise og skræmte forbrugere, der bruger alt for få penge. (Side 18-19)

AKTIER RAMMER NY REKORD – MEN INFLATION ØDELÆGGER

De amerikanske aktier har ramt et rekordhøjt kursniveau for første gang i mere end to år. Det er umiddelbart en glædelig nyhed for investorer, men hvis man justerer for inflation, er historien en anden. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

KRITISERET REGISTRERING AF DAGLIG ARBEJDSTID ER VEDTAGET

Folketinget har vedtaget nye krav om tidsregistrering på arbejdspladsen efter krav fra EU. Det er måske ikke helt så skidt, selvom det utvivlsomt kommer til at koste en del penge. (Side 2)

HÅB OM SNARLIGT RENTEFALD SMULDRER

Færre og færre investorer tror reelt på, at den amerikanske centralbank snart tager fat på at få renten bragt ned. Det er skidt nyt for låntagere. (Side 5)

GIGANTER SATSER MILLIARDER PÅ VIDEN OM HELBRED

Techgiganterne investerer milliarder i at være bedst til at fortælle brugere alt om deres helbred. Næste store gennembrud vil være at kunne måle blodsukkeret fra et ur eller en ring uden at skulle stikke med en nål, som diabetikere er nødt til. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EN AF SAS’ NYE EJERE BENYTTER "BEKYMRENDE" SKATTEMANØVRE

Ifølge investeringsaftalen mellem medlemmerne af SAS’ kommende ejerkreds vil den største aktionær gøre brug af Luxembourg, som har været omdrejningspunkt for store skattesager i Danmark. (Forside, side 4)

STØRSTE HOP I FORBRUGERTILLIDEN I NI MÅNEDER

De danske forbrugeres forventninger og tillid til fremtiden er på det højeste niveau i næsten to år og er steget i 12 af de seneste 15 måneder. (Side 2)

SKÆRPET KONKURSLOV KAN SKRÆMME ALLE FRA AT INVESTERE

Hvis politikerne gør det muligt at tvinge aktionærer til at dække konkursers store finansielle kratere med nye skærpede regler, kan det skade erhvervslivet, advarer eksperter og aktører. (Side 6-7)

FJERDE KVARTAL SLÅR ALT HVAD TOPDANMARK HAR OPLEVET

Klimaforandringerne påvirker også Topdanmark, fordi kunderne rammes af flere skader, men det er som samfund muligt at mindske følgevirkningerne, lyder det fra selskabets topchef. (Side 7)

TOTALENERGIES OG EUROPEAN ENERGY INDGÅR DANSK HAVVINDSAMARBEJDE

Et af verdens største selskaber går sammen med en af Danmarks største udviklere af grøn energi. Næste mål for det nye partnerskab mellem TotalEnergies og European Energy er det kommende danske havvindudbud. (Side 8)

BEIJING VIL BRUGE 2000 MIA. KR. PÅ AT REDDE AKTIER I FRIT FALD

De kinesiske børsindeks har mistet lige så meget i årets første uger som i løbet af hele 2023. Frygten for et regulært børskrak stiger – så nu kommer Beijing til undsætning. (Side 9)

.\\˙ MarketWire