Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udvikling med fald i Tokyo mens Hongkong holder skansen

24/1 06:48

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet onsdag, hvor de japanske aktier vender den tunge ende nedad, mens Hongkong-aktierne fortsat støttes af høje forventninger til støtte fra Beijing, mens aktierne på fastlandet fortsat falder i accelererende tempo.

De asiatiske investorers fokus er på de kinesiske aktiemarkeder efter en mildest talt elendig start på året. Meldinger om, at myndighederne i Beijing er ved at forberede en massiv pakke af foranstaltninger til en værdi af næsten 300 mia. dollar for at stabilisere markedet, har tændt et et vist håb, men der er fortsat en udbredt skepsis, og investorerne virker langt fra imponerede.

- Jeg formoder, at politiske beslutningstagere ville foretrække, at markederne var mere stabile, men jeg tvivler på, at de planlægger at lave enorme ubetingede kapitalindsprøjtninger i markederne. Men de ønsker at antyde, at det ikke er et etvejs-marked i nedtur. Forhåbentlig fører det til en smule stabilisering, siger investeringsstrateg Ben Bennett fra Legal and General Investment Management i Hongkong ifølge Reuters.

Shanghai Composite og CSI 300 falder henholdsvis 1,0 pct. og 1,3 pct.

Hang Seng-indekset i Hongkong øger til gengæld 0,4 pct. blandt andet på baggrund af en stigning i den kinesiske e-handelsgigant Alibaba på 4,5 pct.

Rapporter i New York Times tirsdag om, at medstifter Jack Ma og bestyrelsesformand Joe Tsai har købt aktier for millioner af dollar i den kinesiske e-handelsgigant i fjerde kvartal, sendte Alibabas amerikanske notering op med næsten 8 pct. tirsdag.

Det japanske marked siver efter endnu et sæt skuffende PMI-data, med fortsat fald i aktiviteten produktionssektoren, mens servicesektoren til gengæld holder det overordnede indeks oppe.

Nikkei 225 falder 1,0 pct., og Topix-indekset dropper 0,7 pct.

Singapores Strait Times-indeks stiger 0,2 pct., mens Kospi-indekset i Seoul falder 0,5 pct.

Børserne i Taipei og Sydney er lukket med et minus på 0,1 pct. for Taeix-indeksets vedkommende og et plus i samme størrelsesorden for ASX-indekser.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier stiger 0,2 pct., men ligger dog fortsat med et fald på 5 pct. i indeværende måned.

De amerikanske aktiefutures indikerer stigninger på 0,1-0,3 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når handlen går i gang i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,0
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng+0,4
China Shanghai Composite-1,0
China CSI 300
-1,3
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensex+0,5
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire