Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skuffende prognose fra hollandsk kæmpe inden for mikrochipudstyr

24/1 07:23

Den hollandske mikrochipudstyrskæmpe ASML skuffer med forventningerne til første kvartal af 2024, som ventes at blive et år uden salgsvækst.

For det i gangværende første kvartal ventes et salg på 5,0-5,5 mia. euro, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 6,23 mia. euro.

Prognosen for bruttomarginen i kvartalet på 48-49 pct. skuffer også i forhold til analytikerprognosen på 50,9 pct.

ASML, der tidligere på ugen gik forbi schweiziske Nestle som Europas tredjestørste selskab målt på markedsværdi, fastholder et konservativt syn på udvikling i år med en forventning om, at omsætningen i år vil ligne omsætningen sidste år, hvor den blev på 27,6 mia. euro.

- Halvlederindustrien fortsætter med at arbejde sig gennem bunden af cyklussen. Selv om vores kunder stadig ikke er sikre på formen på genopretningen af halvledermarkedet i år, er der nogle positive tegn, siger topchef Peter Wennink.

Han venter dog, at 2024 bliver et vigtigt år for at forberede selskabet på den betydelige vækst, som selskabet venter i 2025.

Tallene for fjerde kvartal er over en bred kam bedre end ventede med en salgsvækst på 8,5 pct. til 7,24 mia. euro mod ventet 6,93 mia. euro samt en bruttomargin der er faldet 50 basispoint til 51,4 pct. mod ventet 50,8 pct.


.\\˙ MarketWire