Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Netcompany, Tryg og Nordea

26/1 06:32

BØRSEN

ECB: DET ER FOR TIDLIGT AT TALE OM LAVERE RENTER

ECB mener fortsat, at det er for tidligt at diskutere rentesænkninger. Men centralbankchef Christine Lagarde understreger, at det kunne være “sandsynligt” med den første rentenedsættelse til sommer. (Forside, side 2)

TRYG REDDET AF STORDRIFTSFORDELE OG GEOGRAFISK SPREDNING

Mens forsikringsbranchen lider under voldsomt vejr, klarer Tryg sig historisk godt. Stordriftsfordele og indkøbsaftaler er forklaringen. (Side 11)

NETCOMPANY KÆMPER MED LØNSOMHEDEN PÅ DE UDENLANDSKE MARKEDER

Netcompanys udenlandske forretning overgik den danske på omsætning i 2023. Ud af en toplinje på 6,1 mia. kr. blev 53,2 pct. genereret uden for landets grænser. Det danske marked stod bomstille i 2023. (Side 12)

AFGØRENDE SAGER SAMLER STØV HOS FINANSTILSYNET

Finanstilsynet overskrider ofte deres egen frist for afslutning af sager, når de er på inspektioner i landets finansinstitutioner. Tilsynets egen frist er otte måneder. Men lige nu er der 25 uafsluttede sager, som blev iværksat for mere end otte måneder siden. (Side 16)

FALCK SATSER STORT PÅ SUNDHEDSOVERVÅGNING

Falck vil i stor stil satse på præventiv behandling af syge og ældre, men det kræver intens overvågning. Strategien har succes i Polen, hvor 10.000 kunder bliver monitoreret via et armbånd eller plaster på brystet. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDEA SIGTET FOR GROVE BRUD PÅ HVIDVASKLOVEN

Efterforskningen af hvidvask i Nordea har foreløbig stået på i over syv år. Men Banken er i al hemmelighed blev sigtet af politiet for overtrædelse af loven om hvidvask for flere år siden. (Forside, side 4-5)

ECB VARMER OP TIL RENTEREDUKTION

Topchefen i Den Europæiske Centralbank signalerer nu, at man kan se frem til lavere renter senere på året. To storbanker er enige om det mest sandsynlige tidspunkt. (Side 2)

MEDLEMSDEMOKRATI SKAL LØFTE COOP

Pengene fosser ud af Coop, men fremtiden er lys, hvis der bliver satset på mere medlemsdemokrati, siger supermarkedskædens kommende formand Pernille Skipper. Erfaren erhvervsmand ryster på hovedet. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSK ØKONOMI ER PÅ TOPPEN

Til trods for en vækstafmatning og teknisk recession står dansk økonomi bomstærkt, mener Nordea, som ser væksten accelerere i løbet af 2024 og 2025. (Forside, side 13)

KÆMPE TECH-PROJEKT SKAL HJÆLPE TURISTBRANCHEN

Ved at pulje data om antal gæster og omsætning kan man i den danske turistindustri fremover hjælpe hinanden. Det store dataprojekt vil for første gang give nogle håndfaste data i stedet for gæt, siger en af deltagerne. (Side 6-7)

TEKNOLOGISK LØSNING FRA LANDBRUGET KAN HALVERE DANMARKS KLIMAPROBLEM

Selskabet Agri Energy går i luften med en tårnhøj ambition om at blive landbrugets store energiselskab, der både kan løse klimaproblemerne og sikre indtjeningen i det trængte erhverv. (Side 8-9)

NETCOMPANY RAMMER NULVÆKST I DANMARK

Det går fremad i udlandet – men på det danske hjemmemarked har Netcompany mistet omsætning hos de private kunder og går tilbage. De store selskaber er forsigtige lige nu, lyder forklaringen. (Side 10)

TRYG ØGER OVERSKUDDET TRODS MØGVEJR 12 MÅNEDER I TRÆK

2023 var præget af regn, blæst og oversvømmelser, og det har sat sit præg på Tryg i 2023. Positiv vækst efter prisjusteringer i Privat- og Erhvervsforretningen fik udbetalinger i forhold til præmieindtægterne til at falde. (Side 10)

ECB HOLDER FINGRENE FRA RENTEKNAPPEN

Fuldstændig som ventet af analytikerne holder Den Europæiske Centralbank igen renten i ro i forbindelse med årets første rentemøde. Men senere får vi måske indikationer om, hvornår renten skal ned. (Side 12)

.\\˙ MarketWire