Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Investorer genoptager udsalg i både Japan og Kina

26/1 06:32

De asiatiske aktiemarkeder vender igen den tunge ende nedad med fald i såvel Tokyo som Hongkong og Shanghai trods indikationer om pengepolitisk normalisering i Japan og løfter om stimulus fra Kina.

En positiv afslutning på Wall Streets handel torsdag er blevet solidt manet i jorden af et skuffende regnskab fra tech-giganten Intel efter lukketid, og futuresmarkedet indikerer fredag morgen kursfald på 0,3-0,8 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, er kommet tættere på at forlade den ultralette pengepolitik og massive stimulus. Det fremgår af referatet fra decembers møde i banken i Tokyo.

Men forventningerne har fået et knæk fredag, hvor forbrugerpriserne i Tokyo, der er ledende for den samlede japanske inflation, faldt til 1,6 pct. og dermed langt under centralbankens mål.

Nikkei 225 og Topix-indekset falder henholdsvis 1,3 pct. og 1,2 pct.

Også de kinesiske markeder ligger markant underdrejet trods meldinger om snarlige støttetiltag.

- Vi forbliver forsigtige over for Kina. Vi ser beviser for salg induceret af strukturerede "snebolds-effekt" produkter, især fra onshore-kinesiske kilder. Det blander sig med salg, der er drevet af fondsnedlukninger samt vedvarende usikkerhed om Beijings engagement i markederne. Det ser ud til, at nogle investorer opgiver markedet, siger porteføljeforvalter John Pinkel fra Indus Capital i San Francisco ifølge Reutes.

Shanghai Composite falder 0,4 pct. og CSI 300 dropper 0,7 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong dykker 0,9 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,3
Topix-1,2
Hongkongs Hang Seng-0,9
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex0,0
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE SensexLukket
Singapores STI+0,5
Sydney ASX 200Lukket

.\\˙ MarketWire