Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Pæn ugestart efter Wll Street-rekord og kinesisk aktiestøtte-tiltag

29/1 06:32

Der er bud efter de asiatiske aktier mandag, hvor såvel Tokyo som Hongkong fører an med stigninger efter endnu en rekord i Dow Jones-indekset i New York fredag samt nye tiltag fra Beijing til støtte for de kinesiske aktier.

Samtidig byder ugen på en lang række vigtige begivenheder. Det pengepoliske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afsluttes onsdag, og sideløbende med PMI-indeks fra en række lande vil den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport afslutte ugen fredag.

De kinesiske værdipapirtilsynsmyndigheder, China Securities Regulatory Commission, indførte søndag et totalt stop for udlån af visse aktier for at bremse shortsalg med virkning fra i dag, mandag.

Tiltaget skal understøtte landets faldende aktiemarkeder, da de strategiske investorer ikke længere har lov til at låne aktier ud ifølge meddelelser fra Shanghai Stock Exchange og Shenzhen Stock Exchange.

Hongkongs Hang Seng-indeks stiger 1,4 pct., mens Shanghai Composite øger 0,3 pct. og CSI 300 blot 0,1 pct.

Tiltaget kommer samtidig med, at de problemramte ejendomssektor-investorer har fået endnu en ridse i lakken. En domstol i Hongkong beordrede tidligere mandag likvidationen af ejendomsgiganten China Evergrande Group.

I Japan skæver investorerne mod Wall Street, der lukkede med endnu en rekord i Dow Jones fredag. Og så smitter stigningerne i Hongkong af på stemningen.

- Det japanske marked åbner med fremgang, da Dow satte rekord på det amerikanske marked, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225 og Topix-indekset stiger henholdsvis 1,0 pct. og 1,4 pct.

Til gengæld er der ikke meget at hente i de amerikanske aktiefutures, der indikerer kursfald på op mod 0,2 pct. i de toneangivende aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,0
Topix+1,4
Hongkongs Hang Seng+0,9
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex+0,6
Sydkoreas Kospi+1,5
Indiens BSE Sensex+0,8
Singapores STI0,0
Sydney ASX 200+0,3

.\\˙ MarketWire