Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novonesis, Carlsberg og Rockwool

30/1 06:32

BØRSEN

INDUSTRIENS TILLIDSFOLK ER OPTIMISTISKE

Dansk økonomi overrasker med stærke nøgletal for beskæftigelsen, danskernes syn på egen og familiens økonomi, erhvervstilliden og nu melder industriens tillidsmænd sig ind i koret af optimister. (Forside, side 6-7)

TIDLIGERE DSV-CHEF BLIVER TOPCHEF I NYT TRANSPORTFIRMA

Brødrene Karsten og Morten Mathiesen var med til at bygge det store transportselskab NTG. Nu vil de tage samme rejse med nyt selskab, hvor målet er en børsnotering og milliardomsætning. Til at stå for den daglige ledelse af selskabet, der får navnet Blue Logistics, hentes Nikolaj Meyland-Smith, der har en fortid i DSV. (Side 2)

HISTORISK FØRSTE DAG I NOVONESIS

Dannelsen af Novonesis er netop fuldendt, og formand Cees de Jong ser store perspektiver for fremtiden for den nye danske koncern. En historisk dag for dansk erhvervsliv, vurderer han. (Side 8)

NETS FÅR HALV SEJR I SAG OM DANKORTKAMPAGNE

Slagsmålet med forsvundne tal og besparelser for 500 mio. kr. har rumsteret i betalingsverdenen, og mandag fik Flatpay medhold i to påstande i et søgsmål mod Nets, mens 11 blev afvist. (Side 9)

NYT SAMARBEJDE SKAL ØGE VIRKSOMHEDERS CYBERSIKKERHED

Cybertruslen i Danmark er høj med stigende antal af invaliderende hackerangreb mod danske virksomheder. Men kun få virksomheder har en cyberforsikring, viser undersøgelse fra Alm. Brand og Norstat. (Side 10)

CARLSBERG STAK HÅNDEN I STORPOLITISK HVEPSEREDE

Af Carlsbergs investormateriale fremstår det, som om Taiwan hører til Kina, der gennem de seneste ti år har været det helt store vækstmarked. Ifølge Carlsberg visualiserer det blot ølmarkedet. (Side 12)


BERLINGSKE BUSINESS

JOBFESTEN ER I FULD GANG FOR SENIORER - MEN BEHOVET ER LANGT STØRRE

Mange over 65 år vælger fortsat at være erhvervsaktive, men der er brug for langt flere både hænder og hoveder af hensyn til dansk økonomi. (Forside, side 4-6)

KINAS KORTHUS VAKLER EFTER TVANGSOPLØSNING AF EJENDOMSGIGANT

Det er mere end to år siden, at problemerne i den kinesiske ejendomsgigant Evergrande væltede ud af skabet. Nu er selskabet sendt til tvangsopløsning. Det giver ikke klarhed, men rejser tværtimod en lang række spørgsmål. (Side 7)

BITTERT FAMILIEOPGØR SÅR TVIVL OM FREMTIDEN FOR HARBOES BRYGGERI

I 140 år har den samme familie siddet på magten i børsnoterede Harboes Bryggeri. Men medlemmer af familien er raget uklar, og det kan ifølge eksperter åbne muligheder for andre, der måtte ønske at erobre magten. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TO ÅR INDE I KRIGEN DALER ROCKWOOLS OMDØMME STADIG

En byge af kritik ramte koncernerne Rockwool og Ecco, der nægtede at trække sig ud af Rusland efter invasionen af Ukraine. Nu viser en ny måling fra konsulenthuset Caliber, at de to selskaber er blevet ramt exceptionelt hårdt på deres omdømme. (Forside, side 10-11)

DOM BAKKER OP OM DANKORTET SOM SPARER BUTIKKER FOR KÆMPE GEBYRREGNING

Det er legitimt for Nets at fastslå, at landets butikker årligt sparer 500 mio. kr. ved, at danskerne bruger dankort i stedet for udenlandske betalingskort, viser ny dom. (Side 2)

KÆMPEFUSIONEN NOVONESIS LANDER EFTER ET ÅRS HÅRDT ARBEJDE

Fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen var længe undervejs, men det betyder også, at de to tidligere organisationer er fuldstændig klar. Det er nødvendigt, for der forventes hurtige gevinster. (Side 4)

DANSKE AKTIEFORMUER NÅR NÆSTHØJESTE NIVEAU NOGENSINDE

Nye tal fra Nationalbanken viser, at danske aktieformuer voksede eksplosivt i 2023 og nåede det næsthøjeste niveau nogensinde målt. (Side 8)

DÅRLIGE AFKAST, FRYGT OG FORVIRRING FÅR INVESTORER TIL AT HOLDE IGEN

Kapitalstrømmen mod investeringsfonde er bremset, og i fjerde kvartal trak europæiske investorer rekordmange penge ud af de fonde, der lever op til særlige krav om ansvarlighed. (Side 11)

GIGANTISK KINESISK EJENDOMSSELSKAB SKAL OPLØSES

Retten i Hong Kong har tabt tålmodigheden med Evergrande. For selv efter to år har det ikke fundet en måde at omstrukturere sin gæld. Nu skal firmaet opløses, og konsekvenserne kan blive enorme. (Side 12)

.\\˙ MarketWire