Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo sætter turbo på investeringerne i nye fabrikker

31/1 10:14

Der bliver bygget nye Novo-fabrikker i hidtil uset omfang i den kommende tid for at få produktionen af ikke mindst GLP-1-medicin til at matche den hastigt voksende efterspørgsel. Alene i år ventes investeringerne i ny produktion at løbe op i 45 mia. kr., eller omkring 20 mia. kr. mere end i det hidtidige rekordår 2023.

Sidste år annoncerede Novo nye store udvidelser af produktionen i Hillerød, Kalundborg og Chartres i Frankrig, og det er nogle af de byggerier, som de 45 mia. kr. skal gå til i år.

Men der er endnu mere i vente.

- Vi har i 2023 annonceret et væsentligt antal udvidelser både i produktionen af aktivt stof og fyldekapacitet. Og når vi øger vores faktiske investeringer i år, så er det nogle af de udvidelser, der nu begynder at suge investeringer.

- Men vi vil fortsætte med at udvide vores fylde- og færdigvarekapacitet. Vi har et netværk, hvor der vil blive udvidet med mere fylde- og færdigvarekapacitet, hvilket er del af vores prognose, siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo onsdag på en telekonference for pressen.

De massive investeringer kommer på ryggen af en glubende appetit på Novos nyeste GLP-1-medicin til behandling af såvel type 2-diabetes som vægttab, der har medvirket til at løfte Novos toplinje med 36 pct. i lokal valuta sidste år trods problemer med at følge med efterspørgslen.

STADIG MANGEL PÅ GLP-1-MEDICIN FRA TID TIL ANDEN

Også i år spår Novo, at der fra tid til at anden kan opstå mangel på GLP-1-midler rundtomkring i verden.

Det gælder også Wegovy i USA, hvor Novo netop har mere end fordoblet adgangen til startdoser, og vil arbejde benhårdt for gradvist at løfte udbuddet.

I de kommende år forudser Novo derfor at fortsætte med at bruge tocifrede milliardbeløb i kroner på nye fabrikker.

Novo varsler i regnskabet, at investeringerne vil udgøre en lav tocifret andel i procent af omsætningen, der ifølge analytikerestimater vil overstige 330 mia. kr. i 2025.

Står estimatet til troende skal Novo med andre ord investere over 33 mia. kr. bare for at nå en investeringsandel på 10 pct. af omsætningen næste år.


.\\˙ MarketWire